Netherlands

Ziekte van muzikant, tekstdichter Jan Rot is ongeneeslijk

Hertaler Eerder dit jaar werd bekend dat Rot ziek is. De verwijdering van een tumor is tevergeefs gebleken. De muzikant wil zo lang mogelijk blijven optreden.

Jan Rot, de zanger en componist, is ongeneeslijk ziek. In een Facebook-bericht van zaterdag stelt hij: „Ik word niet meer beter. Uitzaaiingen alom.” In mei werd een tumor in zijn darmen weggehaald, blijkt uit het bericht, maar inmiddels zijn er dus meer tumoren gevonden.

Volgens Rot moet blijken „hoeveel tijd ik nog heb”. In mei maakte Rot bekend dat hij ziek is. De diagnose die nu is gesteld, noemt hij „onwerkelijk”, al schrijft hij erbij dat hij behalve vermoeidheid geen fysieke last heeft. De zanger wil doorgaan met optreden totdat niet meer gaat. In september staat de show OK.Boomer gepland, een voorstelling met muziek uit de jaren zestig.

Rot, 63, brak echt door toen hij zich richtte op tekstdichten en het hertalen van bekende nummers. Hij schreef muziek voor Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten. Daar zaten ook veel vertalingen tussen, van onder meer Franse klassieke chansons. Verder speelde Rot in meerdere musicals en maakte hij zijn eigen theatershows. In 2007 ontving hij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor zijn lied ‘Stel dat het zou kunnen’ kreeg hij in 2016 de Annie M. G. Schmidt-prijs.

Over zijn repertoire schrijft hij zaterdag dat sommige liedjes door het nieuws van zijn ongeneeslijke ziekte „een andere lading” hebben gekregen. Hij hoopt „met veel liefde, rust en een beetje galgenhumor de mokerslag voor mijn prachtgezin leren aanvaarden”.

Football news:

Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona