Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Als eerste geplaatste Griekspoor in kwartfinale onderuit in Astana

Door onze sportredactie

Tallon Griekspoor is er zondag niet in geslaagd de halve finales van het ATP-toernooi in Astana te bereiken. De als eerste geplaatste Nederlander ging in drie sets onderuit tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-4, 4-6 en 6-3.

Griekspoor en Korda stonden op de ATP Tour voor het eerst tegenover elkaar. Op de ranglijst ontlopen de twee elkaar niet veel. Griekspoor staat 24e en zijn Amerikaanse opponent vier plaatsen lager. In de eerste set ging de partij tot 4-5 gelijk op, maar Griekspoor werd daarna door Korda op een cruciaal moment gebroken en moest de set inleveren.

In het tweede bedrijf herstelde Griekspoor zich met een servicebreak in de derde game. Hij hield deze marge vast en trok de stand in sets gelijk. In de beslissende set werd de 27-jarige Nederlander opnieuw gebroken na een zwakke servicebeurt. Hij slaagde er daarna niet meer in om de vier jaar jongere Korda (ATP-28) in problemen te brengen.

De 27-jarige Griekspoor was in Astana voor de eerste keer in zijn loopbaan als eerste geplaatst. Hij had in de eerste ronde een bye. Het toernooi in Kazachstan duurt tot en met dinsdag. Botic van de Zandschulp werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

Griekspoor kwam in Astana voor het eerst in actie sinds de Davis Cup Finals. Hij plaatste zich twee weken geleden met Nederland voor de kwartfinales van het landentoernooi.

Lees meer over:

Tennis Tallon Griekspoor