Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Slot met Feyenoord koploper in CL-groep: 'Dit gebruiken om iets speciaals te doen'

Door Stan Wagtman

Trainer Arne Slot denkt dat Feyenoord woensdagavond tegen Lazio in de Champions League zijn beste wedstrijd afwerkte onder zijn leiding. Dankzij de zege (3-1) liggen de Rotterdammers op koers voor overwintering in het miljoenenbal. "Nu moet je ook speciale dingen doen."

Na afloop oogde Slot ondanks de belangrijke zege van zijn ploeg niet euforisch. "Dat kan ik intern wel zijn. Maar ik ga hier niet staan juichen, springen en knuffelen. Al wil ik dat met alle liefde doen", zegt Slot lachend. "Ik ben enorm blij. Dit is wel een heel prettige overwinning na Atlético Madrid-uit."

In Madrid verloor Feyenoord twee weken geleden met 3-2, hoewel de Rotterdammers veel indruk maakten. Tegen Lazio speelde De Stadionclub óók sterk, maar koppelde het dat goede spel ook nog aan een overwinning. Calvin Stengs stelde na afloop al dat Feyenoord een nagenoeg perfecte wedstrijd speelde en ook Slot was zeer content met het optreden van zijn ploeg.

"Deze staat wel in de top drie van beste duels van Feyenoord onder mijn leiding", aldus Slot. "Het eerste half uur in de Conference League tegen Olympique Marseille was ook heel goed. Maar deze staat wel op één. We waren vandaag heel rustig in de opbouw, creëerden veel kansen en toonden persoonlijkheid. De 1-0 werd afgekeurd, maar daar hadden we geen seconde last van."

Giménez maakte vlak daarna alsnog de openingsgoal voor Feyenoord, waarna de ploeg van Slot via Ramiz Zerrouki en opnieuw Giménez uitliep naar 3-0. Dat het in de slotfase slechts 3-1 stond, zorgde bij Slot voor de nodige spanning. Hij zweepte het publiek in de slotfase op à la Atlético Madrid-trainer Diego Simeone.

Arne Slot leefde intens woensdagavond intens mee met zijn ploeg tegen Lazio.Foto: Pro Shots

'Heb van Simeone geleerd'

De 45-jarige trainer werd er na afloop mee geconfronteerd en kon er wel om lachen. "De energie spatte niet meer van het elftal af, dus ik vond het nodig om ze op te zwepen. Nee, dat doe ik inderdaad nooit. Maar een beetje hulp van het publiek konden we in die fase wel gebruiken. En als ik zag hoe Simeone dat laatst tegen ons deed, kan ik daar wel van leren."

Feyenoord kwam niet meer in de problemen en deed goede zaken in de strijd om overwintering in de Champions League. De Rotterdammers zijn met zes punten na twee duels koploper in groep E. "We hebben onze thuisduels gewonnen, dat is heel erg belangrijk. Maar ik denk dat we in de komende twee uitduels en tegen Atletico ook een resultaat nodig hebben."

Slot beseft dat dat lastig wordt, omdat de teams dicht bij elkaar liggen. "Er zit in deze groep geen team als Manchester City of Real Madrid. De vier ploegen in onze poule zijn sterk aan elkaar gewaagd. Dat maakt dat het lastig wordt in de twee uitwedstrijden die nog volgen. Behalve Manchester City vindt elk team het lastig om op dit niveau uit resultaat te halen."

Tegelijkertijd gelooft Slot erin dat zijn ploeg voor het eerst in 24 jaar kan overwinteren in de Champions League. "Ik weet niet of dit team nog veel beter kan worden dan dit. Misschien alleen op detailniveau. Maar als je dit kan brengen, kan je niet tevreden zijn met een mooie Europese avond als deze. Dan moet je de energie gebruiken om écht speciale dingen te doen."

De eerstvolgende Champions League-wedstrijd van Feyenoord is over twee weken uit tegen Lazio. Daarvoor speelt de ploeg van Slot in de Eredivisie eerst nog tegen FC Twente (uit) en RKC (uit).

De stand in Groep E.

Lees meer over:

Feyenoord Champions League Lazio Voetbal Arne Slot