Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Maduro erkent dat Steijn moeite had met betoog clubpsycholoog Almere over Ajax

Door onze sportredactie

Interim-coach Hedwiges Maduro ontkent dat hij bij Ajax een verstoorde relatie had met de vertrokken hoofdtrainer Maurice Steijn. De oud-middenvelder erkent wel dat Steijn niet blij was met de rol van Maduro bij het felle betoog van de clubpsycholoog van Almere City.

Woensdag meldde De Telegraaf dat Steijn bij de leiding van Ajax het vertrek van zowel Maduro als aanvaller Steven Berghuis had geëist. Berghuis wilde de coach eerder niet publiekelijk steunen, terwijl Maduro met Almere City-psycholoog Annemieke Zijerveld had gepraat over de situatie bij Ajax.

Zijerveld haalde later op de radio uit naar de Ajax-staf. Ze erkende dat ze contact had gehad met Maduro, die tot afgelopen zomer assistent was bij Almere City.

"Van een vertrouwensbreuk met Maurice is niets waar", zei Maduro woensdag op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. "Hij heeft wel medegedeeld hoe hij zich voelde. Ik heb aangegeven dat haar woorden niet mijn woorden waren, maar daar heeft hij inderdaad moeite mee gehad."

"Maar het verhaal van De Telegraaf over mij klopt niet. Daar kan ik heel stellig in zijn. Ik ben niet boos over de berichtgeving. Ik geloof in de goedheid van de mens. Ik heb nooit gehoord dat ik niet te vertrouwen ben. Ik weet hoe de media werken. Ik maak me niet druk om externe partijen en wat er geschreven wordt."

Maduro kon niet bevestigen of Steijn bij de clubleiding had gevraagd om zijn vertrek. "Dat moet je aan Maurice en de directie vragen. Zelfs op de laatste dag was er een ontspannen sfeer binnen de staf, ondanks dat het niet goed ging. Maar ik heb totaal geen spanningen tussen ons gevoeld."

.@AlmereCityFC-psycholoog Annemieke Zijerveld vertelt in @DePerstribune dat haar handen jeuken als ze het huidige #Ajax ziet spelen: ‘Ik zie gebroken jongens. Het gaat echt fout bij de trainer en de staf, het gedrag van hen stoort me nog het meeste. Ik zie heel zwak leiderschap’ pic.twitter.com/aeaU45kmVf

— NPO Radio 1 (@NPORadio1) October 15, 2023

Maduro kan niet lang hoofdcoach Ajax blijven

Maduro vindt het gek om opeens hoofdcoach van Ajax te zijn. "Ik had het totaal niet verwacht. Het is een hectische week geweest. Maandag was ook een aparte dag. We hadden getraind en nog een nabespreking gehad. Daarna vertelde Maurice het nieuws."

"Ajax heeft mij gevraagd om het tijdelijk over te nemen en ik heb daarover niet getwijfeld. Het is nog onduidelijk voor hoelang. Ik focus me in ieder geval op deze week. Ik denk dat er heel snel een nieuwe hoofdcoach komt, ook omdat ik nog niet de papieren heb om lang hoofdcoach te zijn."

John van 't Schip gaf dinsdag toe dat hij in gesprek is met Ajax over een dienstverband als coach. De 59-jarige trainer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde elf jaar voor de club. Ook was de 41-voudig Oranje-international in Amsterdam jeugdtrainer, assistent-trainer bij het eerste elftal en hoofdtrainer van Jong Ajax.

Maduro wacht met Ajax pittige dagen. De Amsterdammers gaan donderdag op bezoek bij Brighton in de Europa League en spelen zondag in de Eredivisie uit tegen koploper PSV. De verwachting is dat Van 't Schip daarna het roer overneemt.

Assistenten Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati naast Maurice Steijn op de Ajax-bank.Foto: Pro Shots

Lees meer over:

Ajax Eredivisie Hedwiges Maduro Maurice Steijn Voetbal