Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man opgepakt die mogelijk betrokken was bij aanslag op Zweden in Brussel

Door onze nieuwsredactie

De Belgische politie heeft een man opgepakt die mogelijk iets te maken had met het geweer dat vorige week is gebruikt voor de aanslag op Zweedse voetbalsupporters. Twee Zweden kwamen daarbij om het leven.

Het Belgische openbaar ministerie onderzoekt momenteel of de man betrokken is bij het wapen dat Abdesalem L. gebruikte voor de aanslag.

De man wordt woensdag verhoord. Daarna wordt besloten of hij ergens van verdacht wordt en of hij langer vast blijft zitten.

Eerder werden er ook al meerdere personen opgepakt in Brussel en Frankrijk vanwege de aanslag. Het tweetal dat in Brussel is opgepakt, werd na verhoor weer vrijgelaten. Ze worden niet van iets strafbaars verdacht.

In Frankrijk zijn vorige week vier personen gearresteerd. Twee personen zijn vrijgelaten en worden niet aangeklaagd. Twee anderen zitten nog vast.

L. had illegaal wapens in bezit

De 45-jarige Tunesiër Abdesalem L. schoot op maandag 16 oktober twee Zweedse voetbalsupporters dood. Een taxichauffeur raakte zwaargewond. L. had het halfautomatische geweer illegaal in bezit, net als de twee andere vuurwapens die hij bij zich droeg.

De politie schoot de 45-jarige schutter de volgende ochtend dood in een café in Schaarbeek. Diezelfde dag claimde Islamitische Staat in een boodschap op Telegram de verantwoordelijkheid voor de aanslag. L. zei zelf op sociale media ook al dat hij lid was van de terreurorganisatie.

Afgelopen vrijdagavond stapte de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne op vanwege fouten rond de aanslag. Tunesië vroeg vorig jaar namelijk al om uitlevering van de geradicaliseerde L. Dat is door de FOD Justitie overgebracht aan het Brusselse openbaar ministerie, maar dat heeft daar niets mee gedaan.

Lees meer over:

België Buitenland Aanslag op Zweden in België