Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Duizenden huishoudens in Culemborg hebben weer gas

Door onze nieuwsredactie

Alle huishoudens in Culemborg hebben woensdagnacht weer gas, zegt netbeheerder Liander. In de middag kwamen 3.400 woningen, honderden bedrijven, zeven zorginstellingen en twee basisscholen zonder gas te zitten vanwege een gaslek.

Sommige bedrijven moeten nog iets langer wachten op hun gas. Liander zegt bezig te zijn om hen ook woensdagavond weer aan te sluiten. Maar bedrijven die dicht zijn, worden pas donderdagochtend aangesloten.

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldde eerder al dat een monteur van Liander bij de zorginstellingen langs zou gaan om ze weer aan te sluiten.

De veiligheidsregio verspreidde vanmiddag adviezen op X voor inwoners die zonder gas zaten. Zo was douchen, verwarmen en koken op gas niet mogelijk. Ze vroegen Culemborgers om te letten op buurtgenoten die misschien hulp nodig zouden hebben.

Hulpverleners dachten dat een centrale opvanglocatie niet nodig was voor getroffen inwoners, omdat het nog niet zo koud is dat mensen zich ergens anders zouden moeten opwarmen.

Gaslek ontstond bij werkzaamheden

Het gaslek ontstond woensdagmiddag tijdens werkzaamheden aan de Parallelweg-West in Culemborg.

De hoofdgasleiding moest eerst worden afgesloten zodat de leiding gasvrij kon worden gemaakt, zei de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Daarna kon de netbeheerder pas beginnen met de reparatie.

Behalve Culemborg had ook de buurtschap Goilberdingen last van de storing. Vanwege het gaslek was er ook hinder in het treinverkeer, maar dat kwam later in de middag alweer op gang.

Lees meer over:

culemborg Binnenland