Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Shell-topman schrapt tweehonderd banen in duurzame energie

Door onze nieuwsredactie

Shell gaat tweehonderd banen schrappen die te maken hebben met duurzame energie. Ook gaat het olie- en gasconcern de activiteiten op het gebied van lichte waterstofvoertuigen verminderen. In plaats daarvan wil het zich meer op zwaar transport en industrie richten.

Shell schrapt later mogelijk nog 130 arbeidsplaatsen. Waarschijnlijk kunnen degenen wiens baan verdwijnt straks op een andere plek binnen het bedrijf aan de slag. Of er ook in Nederland banen verdwijnen, valt volgens een woordvoerder van Shell nog niet te zeggen.

De ingreep past in het streven van de nieuwe topman Wael Sawan om het rendement van Shell te verhogen. Sawan volgde begin dit jaar de Nederlander Ben van Beurden op als topman van Shell. Onder Van Beurden breidde Shell de activiteiten in groene energie fors uit.

Volgens Sawan gaat de overgang naar duurzame energiebronnen niet snel genoeg om zomaar af te stappen van olie en gas. Daarom schrapt Sawan volgend jaar tweehonderd banen bij de zogenoemde Low Carbon Solutions (LCS)-divisie. Daarmee daalt het personeelsbestand daar in één keer met 15 procent.

De LCS-divisie richt zich op het koolstofarm maken van de transport- en industriesector. Shell-managers organiseerden vorige week al verschillende bijeenkomsten met het LCS-personeel waarin de plannen werden aangekondigd.

Shell is volgens de woordvoerder nog steeds van plan om tussen 2023 en 2025 zo'n 10 miljard tot 15 miljard dollar te investeren om de ontwikkeling van koolstofarme energieoplossingen te ondersteunen. Dan gaat het bijvoorbeeld om biobrandstoffen, waterstof en het opladen van elektrische voertuigen.

In Nederland werken zo'n 8.500 mensen bij Shell. Wereldwijd gaat het om ongeveer 93.000 mensen.

Lees meer over:

Shell Arbeidsmarkt Economie