Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Meta verrast met zeer goede cijfers

Nieuws -

Meta presenteerde woensdag nabeurs beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet over het derde kwartaal kwam 23 procent hoger uit op 34,1 miljard dollar. De winst steef zelfs met 164 procent naar 11,5 miljard (pdf).

Tegelijk stegen de kosten naar zo’n 20 miljard dollar.

En nog altijd neemt het aantal dagelijkse actieve gebruikers toe naar in totaal 3,14 miljard. Het aantal maandelijkse gebruikers steeg naar 3,9 miljard.

Meta heeft geen makkelijk jaar achter de rug. Topman Mark Zuckerberg noemde 2023 het jaar van efficiëntie en sneed flink in de kosten en het aantal banen. Meta telt nu 66.185 werknemers, 24 procent minder dan een jaar geleden.

De sterke groei van de digitale advertentiemarkt hielp Meta om beter dan verwachte inkomsten te rapporteren in het tweede kwartaal, maar de toekomst is onzeker.

Het Reality Labs-segment van Meta Platforms, dat het metaverse bouwt, boekt enorme verliezen en het bedrijf verwacht dat de verliezen in 2024 zelfs nog aanzienlijk zullen toenemen. Het verlies over het derde kwartaal bedroeg 3,74 miljard dollar.

Meta heeft intussen ook nog eens een nieuwe rechtszaak aan de broek hangen. Meer dan twintig Amerikaanse staten klagen het bedrijf aan omdat ze menen dat Meta jonge gebruikers uitbuit voor winst en hen blootstelt aan ‘schadelijke inhoud’.

Ook in andere zaken worden socialemediabedrijven ter verantwoording geroepen voor mentale problemen onder jongvolwassenen.