Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vier spelers van Telstar willen niet in shirt met regenboogmotief spelen

In samenwerking met

NH Nieuws

Vier spelers van voetbalclub Telstar uit Velzen-Zuid willen niet in een speciaal ontworpen shirt met regenboogmotief spelen. Het gaat om Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen, meldt NH Nieuws.

Het shirt is onderdeel van Telstar All Together, een campagne waarmee de eerstedivisieclub wil laten zien voor verbinding en inclusie te staan. De rest van het elftal draagt het shirt aanstaande vrijdag tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss.

Het speciaal ontworpen regenboogshirt.

Waarom de vier spelers het shirt niet willen dragen, is niet duidelijk. De club zegt hun keuze te respecteren: "Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega's", laat algemeen directeur Leon Annokkee weten.

In het vrouwenelftal dragen alle spelers het shirt tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord op 5 september. Na afloop van de wedstrijden worden zowel de gedragen als ongedragen shirts geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel dat later bekendgemaakt wordt.

OneLove-band

Het gebeurt vaker dat spelers weigeren aan dergelijke acties mee te doen. Zo raakte oud Telstar-speler Redouan El Yaakoubi vorig jaar zijn aanvoerdersband kwijt, omdat hij niet wilde meedoen aan de OneLove-campagne van de KNVB.

Eerder deze maand, op Coming Out Day, maakte de voetbalbond bekend dat het dragen van de band een eigen keuze wordt. Dat betekent dat de captains van betaald voetbalclubs de veelbesproken aanvoerdersband alleen nog dragen als de club of speler dat zelf wil.

De OneLove-campagne richt zich op het bestrijden van racisme en discriminatie in het voetbal. In de campagne is veel aandacht voor de acceptatie van lhbtiq+'ers.