Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Abel maakt 24 jaar na hit 'Onderweg' comeback met nieuwe muziek

De Bredase band Abel, bekend van de nummer 1-hit 'Onderweg' uit 2000, maakt een comeback met nieuwe muziek. Het is voor het eerst in dertien jaar tijd dat de band de studio in is gegaan om nieuwe muziek te maken.

Heel Nederland zong 'Onderweg' aan het begin van deze eeuw massaal mee. De eerste zin van het lied, 'Ik doe de deur dicht', werd nog bijna bekender dan de titel zelf. In 2000 bestormde Abel vanuit het niets de hitlijsten. Het nummer stond zes weken op plek één in de Top 40. Nu, bijna 24 jaar later, is het tijd voor een comeback.

De band rond zanger Joris Rasenberg is na ruim dertien jaar weer de studio in gegaan om nieuwe muziek op te nemen. De eerste single 'Zie jij het ook' is het begin van een nieuw album dat later verschijnt. "Het begon weer te kriebelen", vertelt Rasenberg. "De drang om iets te creëren was groot."

Primeur op Omroep Brabant
De nieuwe single verschijnt komende vrijdag. Wie nieuwsgierig is, moet donderdagochtend de radio aanzetten. Vanaf zeven uur 's ochtends is Abel-zanger Joris Rasenberg te gast bij Koen Wijn in de ochtendshow Wakker! op Omroep Brabant. Daar is het liedje voor het eerst op de Nederlandse radio te horen.

Nieuwe optredens
Abel bracht in 2010 voor het laatst nieuwe muziek uit. In 2022 was er nog een eenmalige reünie op het festival Breda Live. Dat krijgt nu dus een vervolg, want de band is ook van plan om weer optredens te gaan geven.

Hoe klinkt 'Onderweg' ook alweer? Zo.