Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Giménez en Zerrouki beleven droomavond: 'We kunnen geschiedenis schrijven'

Door onze sportredactie

Santiago Giménez en Ramiz Zerrouki zijn blij dat Feyenoord zich woensdag tegen Lazio (3-1-winst) heeft beloond voor een sterk optreden in de Champions League. De doelpuntenmakers spraken van een droomavond in De Kuip.

"Dit was een droomdebuut in de Champions League. Een kinderdroom komt uit. Ik dank God dat ik hier sta. Ik moest nog even twee duels schorsing uitzitten, maar dit was een geweldige avond", zei Giménez na afloop tegen Ziggo Sport.

Giménez opende na een half uur de score, waarna Zerrouki met een mooie knal voor de 2-0 tekende. De Mexicaanse spits zette Feyenoord na rust zelfs op 3-0, waarna Pedro namens Lazio met een benutte penalty de eindstand bepaalde.

"Ik werk hard om dit te bereiken. Dit is een bevestiging dat met de steun van God alles mogelijk is. Ik geniet iedere training weer van deze ploeg. We kunnen geschiedenis schrijven. We kunnen dit jaar de grote verrassing in de Champions League worden."

Zerrouki geniet van sfeer in De Kuip

Ook Zerrouki sprak van een geweldige teamprestatie in een kolkende Kuip. "Geweldig, deze sfeer op een Europese avond. Ik heb echt genoten. Dit zijn de avonden waarvan je droomt", zei Zerrouki na afloop tegen RTL 7.

Zerrouki is trots dat Feyenoord dit keer wel de zege pakt na een sterk optreden in de Champions League. "Tegen Atlético Madrid speelden we ook goed, maar verloren we", zei de middenvelder over de nederlaag eerder deze maand in Spanje (3-2). "Dit was weer een bevestiging dat we op dit niveau ook iets kunnen."

De middenvelder krijgt in de Eredivisie weinig speeltijd, maar in de Champions League doet trainer Arne Slot wel een beroep op hem. "Natuurlijk wil ik meer spelen", zei Zerrouki. "Maar uiteindelijk gaat het erom wat goed voor de ploeg is. Ik moet mezelf bewijzen als ik een kans krijg."

Feyenoord heeft na drie Champions League-wedstrijden zes punten. De ploeg van Slot neemt het over twee weken in Rome opnieuw op tegen Lazio.

Lees meer over:

Feyenoord Champions League Voetbal Santiago Giménez