Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zeker 22 doden en tientallen gewonden bij schietpartijen in Amerikaanse plaats Lewiston

Terug naar de krant Verenigde Staten De politie spreekt van een mannelijke dader en roept inwoners van Lewiston op binnenshuis te blijven met de deuren op slot. Leeslijst
Foto Robert F. Bukaty / AP Photo
Politie op zoek naar schutter in de Amerikaanse plaats Lewiston. Voeg toe aan leeslijst Verwijder van leeslijst Deel artikel Meld een taalfout Download artikel

In de plaats Lewiston in de Amerikaanse staat Maine zijn woensdag bij schietpartijen op meerdere plekken zeker 22 mensen gedood en vijftig tot zestig mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. Er is volgens lokale media op minstens drie verschillende plekken in de stad geschoten: bij een restaurant, bij een bowlingbaan en bij een distributiecentrum. De politie spreekt van een mannelijke dader zonder verdere details te noemen. Hij is nog niet gepakt.

Op door de politie vrijgegeven foto’s is te zien hoe de schutter rondloopt met een semi-automatisch wapen. De politie roept inwoners van Lewiston op X, het voormalige Twitter, op om binnenshuis te blijven met de deuren op slot.

Lewiston is de op een na grootste stad van Maine en telt zo’n 36.000 inwoners. Burgemeester Carl Sheline zegt tegen CNN dat zijn „hart gebroken is” door de dodelijke schietpartijen en dat iedereen nu „veiligheid voorop moet stellen”.

Het Witte Huis laat weten dat president Joe Biden op de hoogte is gesteld van de situatie. De laatste keer dat er meer dan twintig doden vielen bij een schietpartij in de VS was in mei 2022, toen een man op een school in het plaatsje Uvalde in Texas negentien kinderen en twee leraren doodschoot.

Dit bericht wordt doorlopend geactualiseerd…