Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zeker zestien doden en tientallen gewonden bij schietpartij in Amerikaanse plaats Lewiston

Terug naar de krant Verenigde Staten De politie spreekt van een mannelijke dader en roept inwoners van Lewiston op binnenshuis te blijven met de deuren op slot. Leeslijst
Foto Robert F. Bukaty / AP Photo
Politie op zoek naar schutter in de Amerikaanse plaats Lewiston. Voeg toe aan leeslijst Verwijder van leeslijst Deel artikel Meld een taalfout Download artikel

In de plaats Lewiston in de Amerikaanse staat Maine zijn woensdag bij een schietpartij zeker zestien mensen gedood en vijftig tot zestig mensen gewond geraakt, meldt persbureau Reuters. Er is volgens lokale media op drie verschillende plekken in de stad geschoten. De politie spreekt van een mannelijke dader zonder verdere details te noemen.

Op door de politie vrijgegeven foto’s is te zien hoe de schutter rondloopt met een semi-automatisch wapen. De politie roept inwoners van Lewiston op X, het voormalige Twitter, op om binnenshuis te blijven met de deuren op slot. Lewiston is de op een na grootste stad van Maine en telt zo’n 36.000 inwoners.

Het Witte Huis laat weten dat president Joe Biden op de hoogte is gesteld van de situatue. Het gaat om de dodelijkste schietpartij sinds mei 2022, toen een man op een school in het plaatsje Uvalde in Texas negentien kinderen en twee leraren doodschoot.

Later meer…