Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feyenoord begint met Zerrouki en Giménez aan belangrijk CL-duel met Lazio

Door Stan Wagtman

Ramiz Zerrouki begint woensdagavond in de basis van Feyenoord aan het Champions League-thuisduel met Lazio. De middenvelder vervangt de geblesseerde Yankuba Minteh. Ook topscorer Santiago Giménez start.

Minteh liep zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (4-0-zege, red.) een spierblessure op. Slot stelde dinsdag al op de afsluitende persconferentie al dat de Gambiaan zou ontbreken. Door het ontbreken van Minteh schuift Calvin Stengs door naar de rechtsbuitenpositie en komt er op het middenveld een plek vrij voor Zerrouki.

Spits Giménez begint ook in de basis bij Feyenoord, nadat hij zaterdag tegen Vitesse nog uitviel met een blessure. Die viel dusdanig mee, dat hij kan starten. Voor de Mexicaan worden het zijn eerste minuten dit seizoen in de Champions League. Hij ontbrak in de eerste twee Champions League-duels van de Rotterdammers, na een vorig seizoen tegen AS Roma opgelopen schorsing.

Ten opzichte van het meest recente Champions League-duel van Feyenoord op bezoek bij Atlético Madrid (3-2-nederlaag) ontbreekt Gernot Trauner in de basis van Feyenoord. De Oostenrijker miste de voorbije duels door een blessure en ontbreekt ook tegen Lazio. Bart Nieuwkoop is opnieuw zijn vervanger.

Waar Timon Wellenreuther tegen Atlético het Feyenoord-doel verdedigde, doet Justin Bijlow dat zoals verwacht tegen Lazio. De 25-jarige doelman maakte zaterdag zijn rentree na blessureleed. Luka Ivanusec is na weken blessureleed ook terug bij Feyenoord. De Kroatische buitenspeler begint op de bank.

Foto: NU.nl

Feyenoord kan goede zaken doen

Feyenoord kan met een overwinning op Lazio een goede stap zetten richting overwintering, nadat het eerder won van Celtic (2-0) en verloor bij Atlético. De Rotterdammers zouden met een zege op de ploeg van Maurizio Sarri op zes punten in de groep komen. Lazio staat al op vier punten in groep E.

Feyenoord en Lazio treffen elkaar over twee weken in Rome in de vierde groepswedstrijd. Bij de nummer 9 van de Serie A staan onder anderen spits Ciro Immobile en spelmaker Luis Alberto in de basis. De laatstgenoemde is qua doelpunten en assists de meest waardevolle speler van de Romeinen dit seizoen.

De wedstrijd in De Kuip begint woensdagavond om 18.45 uur. De arbiter van dienst is de Duitser Tobias Stieler.

Lees meer over:

Feyenoord Champions League Lazio Voetbal Arne Slot