Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vier Telstar-spelers weigeren in regenboogshirt te spelen bij KKD-wedstrijd

Door onze sportredactie

Telstar-spelers Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen zijn niet van plan om vrijdag tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel met TOP Oss in regenboogshirts te spelen.

Algemeen directeur van Telstar Leon Annokkee zegt tegenover NH Nieuws de keuze van de spelers te respecteren. "Dit seizoen hebben vier van onze Leeuwen aangegeven liever niet aan te treden in dit tenue. Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega's."

Telstar kondigde woensdag aan te gaan spelen in de shirts in het kader van 'Telstar All Together', een boodschap die staat voor verbinding en inclusie. "Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal", schreef de club.

Het komt vaker voor dat voetballers weigeren mee te doen aan dergelijke acties. Vorig seizoen weigerden aanvoerders Redouan El Yaakoubi (Excelsior) en Orkun Kökçü (Feyenoord) een OneLove-band voor inclusie te dragen.

De KNVB zal dit seizoen aanvoerders niet meer opdragen een zogenoemde regenboogband te dragen. "De verantwoordelijkheid om de armband te dragen ligt nu bij de clubs zelf", zei Houssin Bezzai, programmamanager racisme en discriminatie bij de KNVB.

Lees meer over:

Telstar Lhbtiq+ Voetbal Keuken Kampioen Divisie