Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ-trainer Jansen kijkt uit naar duel met Emery: 'Hij is een prachtig voorbeeld'

Door onze sportredactie

AZ-trainer Pascal Jansen kijkt uit naar de Conference League-wedstrijd donderdag tegen Aston Villa, dat onder leiding van Unai Emery staat. De Spaanse trainer won liefst drie keer de Europa League met Sevilla (2014, 2015 en 2016) en eenmaal met Villarreal (2021).

"Hij is een prachtig voorbeeld voor iedere coach", zei Jansen woensdag op een persconferentie in Alkmaar. "Je ziet dat zijn ploegen heel gedisciplineerd spelen als ze de bal niet hebben. Of je wel of niet een grote speler van naam bent. Veel vuil werk opknappen. Er zit veel dynamiek in naar voren in balbezit en ze beheersen de counter extreem goed. Daar zijn ze meesters in."

Aston Villa is in vorm. De club uit Birmingham staat vijfde in de Premier League en won zondag met 4-1 van West Ham United. "Ik heb die wedstrijd live gezien", vervolgde Jansen.

"We treffen uiteraard een heel goede tegenstander, maar wij gaan wel voor onze eigen kansen. Laat dat ook heel duidelijk zijn. Er zijn mogelijkheden."

Unai Emery na de Europa League-winst met Villarreal in 2021.Foto: Getty Images

'Daar ligt voor ons de prioriteit'

In de Conference League presteert Aston Villa minder goed dan in de Premier League. De Europa Cup I-winnaar van 1982 won thuis met slechts 1-0 van het Bosnische Zrinjski Mostar en ging tegen Legia Warschau met 3-2 onderuit. Aston Villa heeft daardoor drie punten, evenals de andere drie clubs in groep E.

"Als je naar de poulefase kijkt, dan is het van belang dat we resultaat boeken", vertelde Jansen. "Daar ligt voor ons de prioriteit."

De wedstrijd tussen AZ en Aston Villa begint donderdag om 18.45 uur in het AFAS Stadion en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Sven Jablonski. De Eredivisionist kan niet beschikken over vleugelaanvaller Mayckel Lahdo, die geschorst is na zijn rode kaart tegen Legia.

Lees meer over:

AZ Aston Villa Voetbal Conference League