Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Schutter dringt bowlingbaan binnen in VS, Amerikaanse media: zeker zestien doden

De schutter in de bowlinghal

Een schutter is met een vuurwapen onder meer een bowlingcentum in de Amerikaanse stad Lewiston binnengedrongen en een restaurant. Politiebronnen melden onder meer aan persbureau AP dat zeker zestien mensen zijn gedood en er tientallen gewonden zijn. CNN spreekt over 22 doden op basis van een gemeenteraadslid.

De bowlingbaan en het restaurant liggen zo'n 7 kilometer van elkaar af. De schutter is waarschijnlijk nog voortvluchtig. Er wordt onder meer met helikopters naar hem gezocht. Volgens ABC News is zijn vuurwapen een AR-15, een Amerikaans semiautomatisch geweer. De politie roept inwoners van de stad op om binnen te blijven en heeft beelden van hem gedeeld en van zijn mogelijke vluchtauto.

Verdachte

De politie van Lewiston heeft op Facebook een foto en een naam vrijgegeven van een 40-jarige man die mogelijk met de schietpartij te maken heeft. Hij zou een wapeninstructeur zijn die worstelde met mentale problemen, meldt ABC.

De Amerikaanse president Biden wordt op de hoogte gehouden van de situatie, meldt het Witte Huis. Lewiston is een stad in de staat Maine, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Er is een enorme politiemacht aanwezig en ook de FBI is naar de stad gekomen. Ook de FBI vraagt inwoners om waakzaam te zijn: