Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OGC Nice-speler zeven duels geschorst na bericht over conflict Israël-Hamas

Door onze sportredactie

OGC Nice-verdediger Youcef Atal is woensdag door de tuchtcommissie van de LFP, de organisatie achter de Franse competitie, voor zeven duels geschorst. Aanleiding is een antisemitisch bericht op Instagram met betrekking tot het conflict tussen Israël en Hamas.

De 27-jarige Atal verwijderde zijn bericht kort na publicatie en bood zijn excuses aan. "Ik zou nooit een boodschap van haat steunen", zei de international van Algerije.

Atal werd geschorst door Nice, terwijl de openbaar aanklager nog bezig is met een vooronderzoek. Atal wordt verdacht van het "verheerlijken van terrorisme".

De rechtsback is doorgaans basisspeler bij Nice, dat tweede staat in de Ligue 1. De verdediger speelt sinds de zomer van 2018 bij 'Les Aiglons'. Eerder kwam hij uit voor het Belgische KV Kortrijk en het Algerijnse Paradou.

Recent ontstond er ook commotie bij FSV Mainz en Bayern München vanwege Instagram-berichten van spelers. Voormalig Ajax- en PSV-speler Anwar El Ghazi werd geschorst bij Mainz, terwijl Noussair Mazraoui op het matje werd geroepen bij Bayern. Na een gesprek werd Mazraoui weer in genade aangenomen.

Lees meer over:

OGC Nice Voetbal