Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NRC-redacteur Niki Korteweg is Europees wetenschapsjournalist van het jaar

Terug naar de krant

Wetenschap Korteweg was genomineerd met drie stukken die ze schreef voor het katern Wetenschap van NRC, waaronder een over een patiënt die dankzij een hersenimplantaat zijn angststoornis overwon.

Leeslijst
Foto Justin Kniest
Wetenschapsredacteur Niki Korteweg met haar prijs, uitgereikt door de European Federation for Science Journalism. Voeg toe aan leeslijst Verwijder van leeslijst Deel artikel Meld een taalfout Download artikel

NRC-redacteur Niki Korteweg is woensdag verkozen tot Europees wetenschapsjournalist van het jaar. De bekendmaking vond plaats op een congres van de European Federation for Science Journalism in Freiburg (Duitsland). Aan de toekenning van de prijs is een bedrag van duizend euro verbonden. De nummers twee en drie, afkomstig uit Slovenië en Hongarije, ontvingen beiden vijfhonderd euro.

Korteweg was genomineerd met drie stukken die ze schreef voor het katern Wetenschap van deze krant. Het ging om een artikel over een patiënt die dankzij een hersenimplantaat zijn angststoornis overwon, een interview met Nobelprijswinnares Katalin Karikó een jaar vóór ze die prijs kreeg en een stuk waarin Korteweg op een rij zette wat medici wel en niet begrijpen van long covid.

Kortweg promoveerde in 2000 in de moleculaire neurobiologie. Twee jaar later begon ze als freelance wetenschapsjournalist, onder meer voor NRC Handelsblad. Sinds 2019 is ze in dienst bij deze krant. Ze publiceerde twee boeken, waarvan Een beter brein (2017) gaat over alle manieren – traditioneel en met techniek – waarop het menselijk brein te verbeteren valt. (NRC)