Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OM eist 22 jaar cel tegen zevende verdachte vergismoord Beuningen

Door onze nieuwsredactie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag 22 jaar celstraf geëist tegen een 31-jarige man voor de beruchte vergismoord in het Gelderse Beuningen. De verdachte kon niet eerder terechtstaan, omdat hij in het buitenland in de cel zat.

De verdachte staat terecht voor de moord op de Nijmeegse klusjesman Mehmet Kiliçsoy. Hij werd op 6 juli 2020 op het Thorbeckeplein in Beuningen rond 8.30 uur in zijn hoofd en bovenlichaam geschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Twee gemaskerde mannen openden het vuur vanuit een gestolen witte Volkswagen Transporter. De auto bleek in juli al te zijn gestolen van de Nassaukade in Amsterdam.

Volgens het OM heeft de 31-jarige verdachte het busje twee dagen voor de moord naar Beuningen gebracht. Ook zou hij op 5 en 6 juli in Beuningen zijn gebleven en was hij constant in de nabijheid van een man uit Amsterdam die de liquidatie zou hebben georganiseerd.

Uit telefooncontacten blijkt dat de 31-jarige man "iets moet fixen" voor deze Amsterdammer. Na de moord claimde de verdachte "zijn deel" bij een van de medeverdachten. Het OM ziet dat als betaling.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde in december vorig jaar zes andere verdachten tot celstraffen van vijf tot dertig jaar. Daarover loopt nog een hoger beroep. De rechter beschouwde de aanval toen al als een vergismoord, omdat de politie geen motief kon vaststellen.

Lees meer over:

Misdaad in Nederland Binnenland