Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax-trainer Maduro onder de indruk van Brighton: 'Ik ga andere accenten leggen'

Door onze sportredactie

Interim-coach Hedwiges Maduro gaat donderdag bij Ajax een iets andere speelstijl hanteren voor het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. De oud-middenvelder ontkent dat hij het compleet anders gaat doen dan de inmiddels vertrokken Maurice Steijn.

Het verhaal ging dat assistent Maduro zich niet volledig kon vinden in de speelwijze van Steijn, maar de huidige hoofdtrainer ontkent dat. "Je hebt altijd trainers die een andere visie hebben", zei Maduro woensdag op de persconferentie.

"Het is heel normaal dat je als staf met elkaar praat over tactieken en speelwijzes. Dat hebben we gedurende het seizoen gedaan en dat is ook niet gek."

Maduro gaat tegen Brighton de ploeg iets anders neerzetten. "Het verschil zit in de details. We gaan zowel in de aanval als in de verdediging wat accenten veranderen. Morgen kun je zien hoe we dat gaan doen."

Roberto De Zerbi is sinds september 2022 coach van Brighton.Foto: AFP

Maduro prijst Brighton-coach De Zerbi

Maduro is onder de indruk van het spel van Brighton, dat zevende staat in de Premier League. "Brighton is een unieke ploeg. Je wordt bijna gedwongen iets anders te doen. Dat doen Liverpool en Manchester City ook tegen Brighton."

"Roberto De Zerbi is een intelligente coach. In drie weken had de ploeg zijn speelstijl al omarmd. Ze spelen geweldig positiespel en zijn erg goed in balbezit."

De wedstrijd tussen Brighton en Ajax in het Amex Stadium begint donderdag om 21.00 uur. De clubs nemen het over twee weken tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:

Ajax Europa League Hedwiges Maduro Brighton & Hove Albion Voetbal