Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rotterdamse verbrandingsoven nog zeker jaar buiten werking na brand

Rookwolken tijdens de brand bij de afvalverwerker.

In samenwerking met

Rijnmond

De verbrandingsoven van de Rotterdamse afvalverwerker AVR blijft nog zeker een jaar buiten gebruik. Bij het bedrijf brak vorige maand brand uit en het herstel van de schade is complex. Zo zijn onderdelen die vervangen moeten worden vaak groot en lastig te krijgen.

Andere installaties van de afvalverwerker raakten minder ernstig beschadigd door de brand. De verwachting is dat onder andere een installatie die plastic scheidt en een installatie waarin afvalwater wordt verwerkt binnen drie maanden weer werken.

Afval uit Rotterdam wordt tijdelijk opgeslagen op een stortplaats in Tilburg. "Dat is voor nu een fijne oplossing, maar dat kan natuurlijk niet het hele jaar", zegt woordvoerder Lars Walder tegen omroep Rijnmond. Vuil uit andere steden zoals Utrecht, Den Haag en Leiden dat doorgaans naar Rotterdam gaat wordt ergens anders opgeslagen of verwerkt.

AVR voert gesprekken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, meerdere provincies en stortplaatsen in Nederland om dit ook de rest van dit jaar te kunnen doen. Ook wordt gekeken naar verbrandingsplaatsen in binnen- en buitenland.

Ondanks werkzaamheden hebben de medewerkers van het bedrijf genoeg omhanden. "Binnen AVR zijn genoeg nieuwe werkzaamheden ontstaan. Projecten over de nieuwe installaties, bijvoorbeeld. Op veel plekken op het terrein kan nog gewoon worden gewerkt."

Twee dagen blussen

De brand bij de afvalverwerker ontstond op 21 september vroeg in de ochtend. Het blussen van de brand duurde uiteindelijk twee dagen omdat brandweerlieden moeilijk de vuurhaard konden bereiken. Het vuur was ontstaan in de meterkast van het complex. Om er goed bij te kunnen, moest de brandweer enkele muren slopen.