Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Veltman ziet situatie Ajax met lede ogen aan: 'De gifbeker moet echt leeg'

Door onze sportredactie

Joël Veltman ziet de crisis bij zijn oude club Ajax met lede ogen aan. De verdediger erkent dat zijn ploeg Brighton & Hove Albion donderdag in de Europa League meer dan ooit kans maakt op een goed resultaat tegen de Amsterdammers.

"Dit doet 100 procent pijn", antwoordt Veltman donderdag op de persconferentie op een vraag over de situatie bij Ajax. De 31-jarige verdediger verruilde Ajax medio 2020 voor Brighton. Hij speelde in totaal 246 duels voor de Amsterdamse club.

"Ik heb daar achttien, negentien jaar gespeeld. Als je ze zondag bijvoorbeeld ziet verliezen van FC Utrecht (4-3), dan doet dat pijn. De gifbeker moet echt leeg. Ze staan zeventiende en bevinden zich in een heel slechte positie. Er is veel aan de hand bij Ajax, vooral buiten de lijnen."

Na het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat en rvc-voorzitter Pier Eringa besloot Ajax maandag afscheid te nemen van coach Maurice Steijn. Assistent-trainer Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar. Waarschijnlijk wordt John van 't Schip aangesteld als interim-coach.

Joël Veltman op de persconferentie naast trainer Roberto De Zerbi.Foto: Reuters

Veltman: 'Speciaal om tegen Ajax te spelen'

Veltman weet niet of Ajax na het vertrek van Steijn opeens betere resultaten gaat halen. "Dat kan zowel positief als negatief uitpakken. Voor ons maakt het verder niet uit of ze bovenin de Eredivisie staan of onderin. Wij willen gewoon winnen."

De 28-voudig international kijkt in ieder geval uit naar de confrontatie met zijn voormalige werkgever. "Ik weet niet wat ik de laatste dagen heb, maar het is echt een speciaal gevoel om tegen je oude club te spelen."

Brighton kan donderdag tegen Ajax niet beschikken over basisspelers Solly March en Danny Welbeck vanwege blessureleed. De wedstrijd in het Amex Stadium begint om 21.00 uur. De clubs nemen het over twee weken tegen elkaar op in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:

Ajax Europa League Brighton & Hove Albion Joël Veltman Voetbal