Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Voetafdrukken dinosaurus ontdekt op strand in Zuid-Engeland

Door onze nieuwsredactie

Ingenieurs van het Engelse Environment Agency zijn bij een grondonderzoek om de zeewering van het Zuid-Engelse Isle of Wight te versterken, op iets bijzonders gestuit: een reeks goed bewaarde voetafdrukken van een dinosaurus. De sporen zijn waarschijnlijk 125 miljoen jaar oud.

De fossielen liggen vlak bij een café aan het strand, een parkeerplaats en een bushalte. Ze waren jarenlang onzichtbaar, maar door de opgravingen zijn ze nu aan de oppervlakte gekomen. Deskundigen denken dat de afdrukken van een mantellisaurus zijn, schrijft Environment Agency.

De mantellisaurus at vrijwel alleen planten, was 7 meter lang, woog 750 kilo en had drie tenen. Het dier liep waarschijnlijk op zijn achterpoten zoals een struisvogel. Hij zou alleen met vier poten op de grond hebben gestaan als hij stilstond of langzaam bewoog.

Een volgroeide mantellisaurus zou bijna twee keer zo lang als een gemiddelde auto zijn geweest, maar toch behoorde hij niet tot de grootste dinosauriërs.

'De rijkste dinosauruslocatie van Europa'

Voor experts komt de ontdekking van de voetsporen niet als een verrassing. "Het Isle of Wight is de rijkste dinosauruslocatie van Europa", zegt Martin Munt, curator van het Dinosaur Isle Museum.

"We hebben 35 verschillende soorten gelokaliseerd. Het gebied was ooit ook rijk aan planten, krokodillen, pterosauriërs, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren zoals insecten en zoetwatermosselen."

Dat maakt Munt niet minder blij met de ontdekking van de voetafdrukken van de mantellisaurus. "Dit is nog steeds een prachtige vondst."

Een skelet van een mantellisaurus dat in 1917 op het Isle of Wight is gevonden. Het is een van de compleetste dinosaurusskeletten in Groot-Brittannië.Foto: The trustees of the Natural History Museum

Lees meer over:

Engeland Dieren Verenigd Koninkrijk