Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bijlezen: dit gebeurde vandaag in de oorlog tussen Hamas en Israël

Op de negentiende dag van de oorlog is er opnieuw sprake van hevige bombardementen op de Gazastrook en raketaanvallen op Israël door Hamas. Dit artikel is bijgewerkt tot 18.00 uur.

De ontwikkelingen

Ontmoeting leider Hezbollah met Hamas en Islamitische Jihad

In Nederland

  • Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft uitgesproken dat de leus 'From the river to the sea, Palestine will be free' een oproep tot geweld is. Naast JA21, die de motie indiende, stemden ook VVD, PVV, CDA, ChristenUnie, SGP, BBB, Omtzigt en Groep Van Haga voor de motie. Die werd gisteravond ingediend tijdens het debat met demissionair premier Rutte over de oorlog tussen Hamas en Israël.
  • De leus is regelmatig te horen bij pro-Palestijnse demonstraties en betekent 'Van de rivier (Jordaan) tot de (Middellandse) zee, Palestina zal vrij zijn'.
  • De uitspraak heeft een lange geschiedenis. Volgens sommigen betekent die dat Israël met geweld uit dat gebied moet worden verdreven. Volgens anderen is het een oproep om de onderdrukking van de Palestijnse bevolking te beëindigen.
  • In het Kamerdebat ging het ook over mogelijke oplossingen op de korte termijn, zoals een staakt-het-vuren of een gevechtspauze:

Verder lezen of kijken?

Tot slot: in het liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hier vind je een overzicht van onze belangrijkste verhalen over de oorlog tussen Hamas en Israël. En hier lees je de betekenis van een aantal veelgebruikte termen.