Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Cody Gakpo staat voor rentree bij Liverpool na bijna een maand blessureleed

Door onze sportredactie

Liverpool kan donderdag in het Europa League-duel met Toulouse weer over Cody Gakpo beschikken. De 24-jarige aanvaller is hersteld van de knieblessure die hem bijna een maand aan de kant hield.

"Cody traint sinds zondag weer volop mee en dat betekent dat hij beschikbaar is voor de wedstrijdselectie", zei Liverpool-trainer Jürgen Klopp woensdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen de Fransen.

Gakpo raakte op 1 oktober in het competitieduel met Tottenham Hotspur geblesseerd aan zijn rechterknie. Hierdoor miste de aanvaller onder meer de twee interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland.

De Oranje-international maakte in januari de overstap van PSV naar Liverpool. Sindsdien kwam hij tot 10 doelpunten en 3 assists in 34 wedstrijden voor de Engelse topclub. Hij ligt tot de zomer van 2028 vast op Anfield.

In de Europa League is Liverpool koploper in groep E na zeges op het Oostenrijkse LASK en het Belgische Union Saint-Gilloise. Donderdag treft de ploeg van Klopp met Toulouse de nummer twee van de poule. Bij winst zet Liverpool een grote stap naar kwalificatie voor de knock-outfase.

Lees meer over:

Liverpool Europa League Voetbal Cody Gakpo