Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NU+ | Lezers over dubbele schietpartij Rotterdam: 'Mijn hart brak'

Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen honderdduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdragen en discussies op een rij.

1. Dit weten we nu over de Rotterdamse 'Erasmusschutter' Fouad L.

Met twee schietpartijen en drie doden in Rotterdam werd 28 september een zwarte dag. Onze verslaggever sprak onder meer met Martin Jansen, de buurman van het veertienjarige meisje dat de schietpartij in haar huis niet overleefde. Ze is de een van de in totaal drie doden die dag.

"Toen ik gisteravond de nieuwsberichtgeving las over de schietpartijen in Rotterdam, brak mijn hart voor het eerst. Vervolgens werd bekend dat alle drie de slachtoffers waren overleden. Toen brak mijn hart nogmaals."

"Welke waanzin drijft iemand ertoe om zo'n vreselijke daad te plegen? We zullen het als buitenstaanders waarschijnlijk nooit te weten komen, tenzij dit natuurlijk in het nieuws komt. Laten we erop vertrouwen dat de politie Rotterdam-Rijnmond en justitie grondig onderzoek doen en dat de rechtspraak evenzeer haar werk doet en de verdachte, indien veroordeeld, een passende straf krijgt. En indien nodig, de juiste behandeling voor zijn psychische problemen."

Meerdere lezers zeiden op NUjij dat er meer gedaan moet worden om dit soort incidenten te voorkomen. Piet_Gelijk2 begrijpt de NUjij’ers, maar denkt dat niet alles voorkomen kan worden:

"De roep om betere controles en scherper toezicht is heel begrijpelijk, maar ergens houdt het op. Er zullen ongetwijfeld verbeteringen aangebracht kunnen worden en dat de ene instantie de andere instantie een hint geeft is al veelzeggend in dit gruwelijk trieste geval."

"We leven echter gelukkig in een open en vrije democratie en af en toe gaan er gewoon dingen gigantisch mis. Accepteren moet je dat wel en niet, want het alternatief is een griezelig controlerend systeem wat ook niet waterdicht zal blijken te zijn. Accepteer dat het niet altijd foutloos loopt, accepteer niet dat het niet beter kan op een democratisch en juridisch verantwoorde manier."

2. Marco Borsato wordt vervolgd voor zedendelict met minderjarige

Afgelopen week werd bekend dat Marco Borsato wordt vervolgd op verdenking van een zedendelict met een destijds minderjarig meisje.

"Ik vind het schokkend om te lezen in de reacties dat blijkbaar nog zoveel mensen niet de impact snappen van misbruikzaken als deze. Dit meisje moet zich zo eenzaam hebben gevoeld (en nog veel meer vreselijke emoties hebben gehad) in de jaren dat het zich heeft afgespeeld."

"Na lange therapie heb je dan eindelijk de kracht om aangifte te doen en op te staan tegen degene die je dat heeft aangedaan. En dan komen er zoveel belachelijke reacties, bizar!"

"Ik vind het schokkend om te lezen in de reacties dat blijkbaar nog zoveel mensen niet de impact snappen van misbruikzaken als deze. Dit meisje moet zich zo eenzaam hebben gevoeld (en nog veel meer vreselijke emoties hebben gehad) in de jaren dat het zich heeft afgespeeld."

"Na lange therapie heb je dan eindelijk de kracht om toch aangifte te doen en op te staan tegen degene die je dat heeft aangedaan. En dan komen er zoveel belachelijke reacties, bizar!"

3. Spitsheffing voorlopig van de baan: NS moet eerst andere wegen bewandelen

De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om de spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Een spitsheffing van 2,50 euro is daardoor op korte termijn van de baan.

"Dit is top, want wat als je niet zelf kunt kiezen wanneer je op je werk moet zijn of welke afspraak dan ook? Dan word je gewoon op kosten gejaagd en daar kan je zelf helemaal niks aan doen."

"OV moet goedkoper zijn, zodat het de moeite waard is om de auto te laten staan. En als dat gebeurt, moet de boel niet duurder gemaakt worden omdat er te veel mensen gebruikmaken van het OV. Daar is het ov toch voor? Dan kiezen voor meer OV op drukke tijden en/of langere vervoersmiddelen."

De beste NUjij-reacties worden geselecteerd op basis van onderbouwing. De reacties worden niet geselecteerd op politieke kleur - we proberen echter wel een gebalanceerde selectie te maken.

De bovenstaande reacties zijn op ons reactieplatform geplaatst door onze bezoekers. De reacties zijn gecontroleerd en waar nodig aangepast op taal, spelling en leesbaarheid.