Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jeanne (88) is flink chagrijnig want 'die rotlift' werkt al een week niet

Jeanne is er helemaal klaar mee. Ze woont op de derde verdieping en zit al een week lang opgesloten in haar aanleunwoning omdat de lift kapot is. De 88-jarige bewoonster zit in een rolstoel en is afhankelijk van de lift. "Ik zit letterlijk en figuurlijk vast."

Heel langzaam rijdt ze tevergeefs naar de lift. “Nee, de briefjes hangen er nog steeds.” Jeanne zucht nog maar een keer. Op de briefjes staat een tekst: “Lift tijdelijk buiten gebruik.”

De lift in haar appartementengebouw aan de Rondweg in Bladel doet het al sinds vorige week woensdag niet meer. Sindsdien zit Jeanne vast op drie hoog. “Ik ben eigenlijk wel klaar. Ik kan helemaal niks en ben volledig afhankelijk van de zusters.”

"Ik kon van de week ook al niet naar de muziek beneden."

Tegen haar verzorgsters probeert ze aardig te doen, maar dat kost haar veel moeite. “Ik zit letterlijk en figuurlijk vast. Daar wordt je er flink chagrijnig van, maar als de zusters komen blijven we lachen. Anders komen die straks ook niet meer.”

Normaal gesproken gaat Jeanne elke dag in de gezamenlijke eetzaal eten. Nu wordt het eten naar boven gebracht. “En van de week was er muziek beneden. Daar was ik ook graag naartoe gegaan. Maar die stomme lift deed het natuurlijk niet.”

"Hopelijk gaat die rot lift maar snel weer op en neer!"

Ze is vooral boos omdat ze niet te horen heeft gekregen wat er aan de hand is en wanneer het opgelost wordt. De woonbedrijf Wooninc laat weten dat ze het heel vervelend vinden voor Jeanne. De bewoners van het appartementengebouw zijn volgens hen geïnformeerd. Ze gaan onderzoeken waarom Jeanne niets heeft gehoord. Wooninc hoopt dat de problemen eind van de week zijn opgelost zijn.

Tot die tijd blijft Jeanne alleen op haar kamer zitten. “Ik hoop dat dit niet zo blijft. Dat houd ik niet lang meer vol. Hopelijk gaat die rotlift maar snel weer op en neer!”