Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

VN voor het eerst in dertig jaar voor missie in Nagorno-Karabach

Door onze nieuwsredactie

Een missie van de Verenigde Naties (VN) is zondag in Nagorno-Karabach aangekomen om de humanitaire situatie in kaart te brengen. Het is voor het eerst in dertig jaar dat de VN toegang krijgt tot de enclave.

De Verenigde Naties zijn de afgelopen dertig jaar niet in het gebied geweest vanwege de ingewikkelde geopolitieke situatie. In Nagorno-Karabach woonden vooral etnische Armeniërs, terwijl het gebied in Azerbeidzjan ligt.

De etnische Armeniërs wilden zich afscheiden van Azerbeidzjan, terwijl Azerbeidzjan de regio als eigen grondgebied bleef zien.

Nagorno-Karabach werd op 19 september aangevallen door Azerbeidzjan. De aanval zorgde voor een vluchtelingenstroom van de enclave naar Armenië. Inmiddels zijn meer dan 100.000 mensen aangekomen in Armenië.

Armenië vraagt Europa om hulp bij vluchtelingenstroom

Zaterdag bleek dat Armenië de Europese Unie om hulp heeft gevraagd bij het opvangen van de vluchtelingen uit de enclave. Dat meldde de persdienst van de Italiaanse premier Giorgia Meloni.

De Armeense hoofdstad Jerevan vroeg de EU om tijdelijke onderkomens en medisch materiaal te leveren. Volgens hulpverleners zijn veel vluchtelingen uitgehongerd en is er een tekort aan medicijnen.

Lees meer over:

Nagorno-Karabach Buitenland