Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Shell trapt op rem bij verduurzaming: honderden ontslagen

Auteur : BNR Webredactie

Shell gaat ongeveer 15 procent van de werknemers op een duurzaamheidsafdeling ontslaan. Het gaat in totaal om tweehonderd banen die worden geschrapt op de zogeheten afdeling 'Low Carbon Solutions'. De divisie richt zich op het koolstofarm maken van de transport- en industriesector.

Niet alleen worden mensen op de duurzaamheidsafdeling de laan uitgestuurd, ook gaat het olie- en gasconcern de activiteiten terugschroeven op het gebied van waterstof. De plannen maken onderdeel uit van veranderingen die het bedrijf volgend jaar wil doorvoeren.

Grote veranderingen

De nieuwe visie past bij de kersverse topman Wael Sawan, die eerder dit jaar de Nederlander Ben van Beurden opvolgde. Sawan maakte dit jaar al eerder grootscheepse veranderingen van de koers van Shell bekend, waaronder het mogelijk verkopen van de volledige duurzaamheidsdivisie van het bedrijf. Destijds maakte de top van het bedrijf bekend ontevreden te zijn met de winstgevendheid van de duurzaamheidstak.

Lees ook | 'Als Shell de duurzame energie-tak verkoopt, zet het zijn toekomst op het spel'

Sawam is van mening dat de verduurzaming op dit moment nog niet van zo'n niveau is, dat er genoeg geld mee verdiend kan worden. Hij wil dat Shell zich met name gaat richten op activiteiten waar het bedrijf al op uitblinkt: olie en gas.'

Shell gaat ongeveer 15 procent van de werknemers op een duurzaamheidsafdeling ontslaan. Het gaat in totaal om tweehonderd banen die worden geschrapt op de zogende afdeling 'Low Carbon Solutions'. De divisie richt zich op het koolstofarm maken van de transport- en industriesector.
Shell gaat ongeveer 15 procent van de werknemers op een duurzaamheidsafdeling ontslaan. Het gaat in totaal om tweehonderd banen die worden geschrapt op de zogende afdeling 'Low Carbon Solutions'. De divisie richt zich op het koolstofarm maken van de transport- en industriesector. (Marc Rentschler)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen