Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hoezee! DE STEMWIJZER is weer in het land

We zijn allemaal zoekende in het leven

Hallo stelletje dwalende zwevers, u kunt vanaf vandaag weer Stemwijzeren. Het was even wachten op het late programma van Omtzigt, maar nu is de TomTom voor ronddolende kiezers wederom gelanceerd. Afgetrapt door een lading stemveejagende politici die hem invulden en vervolgens enkele angstige seconden beleefden in afwachting van het logo van hun eigen partij. Het blijft natuurlijk een rommelige tool die werkelijk alle nuance uit het politieke debat haalt in ruil voor een zwart-witte reflectie van een grijze wereld. De visie voor Nederland teruggebracht tot dertig, vaak onverwacht gedetailleerde, stellingen. Maakt ook niet uit. U vult hem toch wel in. 
INSTANT UPDATE: Kiesraad noemt Stemwijzer Baudet onwenselijk

Dat zat er wel in

Kan gebeuren

Shit, wat waren mijn standpunten ook alweer...

Wat heb jij bij vraag 6?

Tja, als politici de vragen van de stemwijzer niet snappen, wat verwacht stemwijzer dan van de waarde van de stemwijzer ?

Ik weet nu al dat ik niet ga stemmen op:
D66
Denk
Volt
PvdA/GL
SP
50+
PvdD
Bij1
Vanwege antisemitische tendensen van die partijen in de Rotterdamse gemeenteraad en daarbuiten.
FvD hoeft ook niet op mijn stem te rekenen.
Dat ruimt op.

Toen je nog gewoon een touwtje uit de brievenbus kon laten hangen voor als je ouders niet thuis waren. Mooie tijden, ja.

PVV komt er bij mij uitrollen. Overigens veel onduidelijke vragen zoals "Meer belasting op vermogen boven de 57.000,-". Om dat te beantwoorden wil ik eerst weten *hoe* men dat precies wilt gaan oplossen. Afhankelijk van de implementatie ben ik er voor of tegen. Zo'n stemwijzer is vrij waardeloos.

BVNL bovenaan, JA21 op 2. Toch ga ik PVV stemmen. Ook al zijn ze me eigenlijk te links, die versplintering is nergens goed voor.

@Red shirt | 25-10-23 | 17:04: U bent duidelijk niet bekend met het verkiezingsprogramma van de PVV. Is ook veel tekst, hè? Misschien moet u maar Denk stemmen dan. Die hebben plaatjes.

Voor de lol ingevuld. BVNL, Ja21 bovenaan.
De zogenaamde gevestigde partijen kwamen niet verder dan 20%.
Hoe fout ben ik nu?

Misschien een Limburger ? Of stemt u toch op GroenLinks(/PvdA), D66 of Denk ?

@Ing. eslapen | 25-10-23 | 16:59: Hier ook, pvv, ja21 en bvnl. Overmorgen maar even naar meneer pastoor een aflaatje kopen voor mijn zondige gedachten.

:
Van de zonde een deugd gemaakt.
1000 T-shirts in China besteld.
Opdruk:
Ich bin ein Nazi

Binnenkort te bestellen.

▼ 3 antwoorden verborgen

Alsof het democratisch feest al niet sneu genoeg is, rolde er 50+ uit de koker. Dat ga ik natuurlijk niet stemmen.

Ik heb eigenlijk meer aan een verbroken verkiezingsbeloftewijzer.
Hoe dan ook, mijn keuze staat redelijk vast met de SGP als vangnet als het verkiezingsprogram van mijn 1e keus toch wat tegenvalt of de kandidatenlijst een puinzooi blijkt.

Tering, die stemwijzer. Moet het minimum loon omhoog? Ja. Maar naar specifiek bedrag X? Nee, het moet omhoog naar "mogelijk om van rond te komen". Niks over het subsidiecircus. En dan tik je een paar dingen aan die je vind dat geregeld moeten worden en dan kom je na de verlenging uit bij de 50+ en de BVnL met de koekoeksjongen van de Denk op de zesde plaats en de X66 boven het CDA. Alleen maar omday ik onderwijs in gendergeneuzel wel belangrijk vindt ( als in, 1 uurtje per jaar ofzo ) en niet tegen uitbreiding van de EU ben ( wel tegen de manier hoe het nu reilt en zeilt in de EU en het doorgeschoten mandaat en budget van ze ). Gestoord.
1 lichtpuntje, de radicale linkerflank van de X66 ( Volt ) komt helemaal onderaan met 18%. Maar verder...

Iets hogere score Ja21, gelijkspel VVD PVV, ga toch op de laatste stemmen.

Ik heb ingevuld immigratiestop, geen klimaatmaatregelen, minder M., minder lhbtqi, meer vlees en ik kom uit bij D66.

Als je nu nog een stemwijzer nodig hebt om te weten wat je moet stemmen dan komt het echt nooit meer goed met je.

80% schijnt nog in meer of mindere mate zwevende kiezer te zijn. En de stemwijzers zijn berucht om het advies op gevestigde partijen ergens in het midden te stemmen. Dat doet PVV, FVD, Ja21, Denk, SP dus geen goed.

Ik denk dat het wel meevalt. Ik had BVNL, JA21, PVV en BBB helemaal bovenaan en DENK, BIJ1 en SP helemaal onderaan.

Wat leuk, de stemwijzer. Mede gebaseerd op plannen die nooit worden uitgevoerd.

Ja, dat is dan weer het leuke. Als het aan de gevestigde partijen ligt, komen direct na de verkiezingen extreem ingrijpende maatregelen met thema's die nu niet op de kaart staan, maar die dan ineens een voldongen feit zijn.

REAGEER OOK