Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vergunning voor robotaxi Cruise ingetrokken

Nieuws -

Het California Department of Motor Vehicles heeft de vergunningen voor zelfrijdende auto’s van Cruise opgeschort, waardoor de robotaxi-activiteiten van de GM-dochteronderneming voor zelfrijdende auto’s in San Francisco al na enkele maanden zijn beëindigd.

Cruise zou videobeelden van een aanrijding hebben achtergehouden. ‘Wanneer er sprake is van een onredelijk risico voor de openbare veiligheid, kan de DMV vergunningen onmiddellijk opschorten of intrekken,’ stelt de toezichthouder.

De DMV, die het testen en inzetten van autonome voertuigen in de staat reguleert, zegt dat Cruise aan een aantal maatregelen moet voldoen om zijn opgeschorte vergunningen weer terug te krijgen.

De opschorting komt minder dan drie maanden nadat Cruise en concurrent Waymo de definitieve vergunning ontvingen die nodig was om 24 uur per dag, zeven dagen per week commerciële robotaxi-diensten aan te bieden in San Francisco. Die vergunning werd afgegeven door de California Public Utilities Commission, die commerciële vergunningen voor ritten zonder bestuurder reguleert.