Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Beste Sinterklaas, wij willen graag een nieuwe pyjama en deze Mazda

Mazda Iconic SP
(Afbeelding: Mazda)

Vroeger lagen we urenlang op de vloer met onze neus in de Intertoys- en Bart Smit-catalogus. Nu zijn onze Sinterklaas-wensen functioneler. Deels, tenminste. Want naast een nieuwe pyjama willen we ook dit geweldige speelgoed van Mazda.

De Iconic SP past niet door de schoorsteen, dus misschien kan Sinterklaas hem op 5 december voor onze deur achterlaten. Want van deze concept car worden we erg hebberig.

Mazda Iconic SP

Mazda heeft hem onthuld op de autoshow in Tokio, waar hij werd geflankeerd door diverse generaties MX-5. Er zijn namelijk absoluut overeenkomsten te ontdekken tussen de roadster en de Iconic SP.

Mazda Iconic SP

Met range extender

Beide zijn compact en relatief licht. De Iconic SP is elektrisch (hoe kan het ook anders tegenwoordig?) en heeft een verbrandingsmotor als range extender aan boord.

Mazda Iconic SP

Net als in de MX-30 R-EV is dat een Wankelmotor. Eentje die op CO2-neutrale brandstof loopt, aldus Mazda. De Iconic SP is geen hybride, want hij wordt alleen maar aangedreven door zijn elektromotor(en).

Mazda Iconic SP

We zetten die haakjes er met opzet bij, want het is niet bekend of de MX-30 R-EV één of twee motoren heeft. Wel laat Mazda weten dat de sportwagen 370 pk sterk is.

Mazda MX-30 eSKYACTIV R-EV: Terugkeer van de wankelmotor

Alfa Romeo 8C

En wat een fijne sportwagen is het om naar te kijken! In het prachtige design ontwaren we kenmerken van de Alfa Romeo 8C, maar tegelijkertijd is de Iconic SP typisch Mazda.

Mazda Iconic SP

Hoe het studiemodel rijdt, weten we natuurlijk niet, maar dat hij een gewichtsverdeling van 50:50 heeft, is alvast een goed teken. Nu maar hopen dat Mazda de Iconic SP in productie durft te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.