Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Déze plekken worden het vaakst tijdens het schoonmaken van de keuken

Déze plekken worden het vaakst vergeten om schoon te maken in de keuken

Omdat de keuken de plek is waar je jouw eten bereidt, is het belangrijk om alles goed schoon te houden. Een fris aanrecht, een schone gootsteen en een glimmend fornuis: het zijn allemaal plekken die je niet snel vergeet om schoon te maken. En toch zijn er een aantal ‘vergeten plekken’ in de keuken die niet zo vaak gepoetst worden. 

Wanneer heb jij deze plekken voor het laatst schoongemaakt…?

De besteklade

Misschien denk je er niet zo snel over na, maar in de besteklade kunnen vuil en bacteriën zich gemakkelijk ophopen. Daarom is het goed om af en toe al het bestek eruit te halen, even de stofzuiger door de lade te halen en met een sopje de lade af te nemen. Zó gepiept en je geniet weer van een frisse lade. 

Roosters van de afzuigkap

Vergeet tijdens het schoonmaken niet om de afzuigkap en het filter goed schoon te maken. Vet en vuil hopen zich namelijk gemakkelijk op, geven vieze geurtjes af en het is niet prettig om de afzuigkap aan te raken. Neem de afzuigkap daarom af met wat water en afwasmiddel. Het filter smeer je in met ontvetter en spoel je daarna af met heet water en een afwasborstel. 

De randen van de koelkast

Het is goed om de koelkast in ieder geval twee keer per jaar een grote schoonmaakbeurt te geven, maar vergeet je de rubberen randen niet? Hierin blijven vaak vuil, stof en etensresten plakken. Boen de randen daarom met een sopje met schoonmaakmiddel. 

Lees ook: Bah! Deze 3 dingen worden het vaakst vergeten bij het schoonmaken

Het zeeppompje

Dat je je handen vaak wast is heel normaal, maar hoe vaak denk je eraan om het zeeppompje schoon te maken? Dat zeeppompje raak je namelijk vaak aan met vieze handen. Maak dus gauw een sopje en was het zeeppompje af. 

De lichtknoppen

Ook hier zal je niet vaak over nadenken, maar het kan zeker geen kwaad om de lichtknoppen in de keuken schoon te maken. Deze worden gedurende de dag namelijk vaak aangeraakt, waardoor bacteriën op de schakelaars komen. Om de schakelaars schoon te maken, gebruik je een sopje en een zachte doek. Maak de doek niet al te nat, want dan kan er water in de lichtknop sijpelen, waardoor er kortsluiting ontstaat. Ga dus voorzichtig te werk. 

De knoppen van het fornuis

Onder de knoppen van het fornuis kunnen etensresten en vuil achterblijven. Daarom is het slim om de knoppen na het koken goed schoon te maken. In sommige gevallen kun je de knoppen losdraaien, waardoor je ze gemakkelijk schoon krijgt. Kan dit niet bij jouw fornuis? Gebruik dan een wattenstaafje om onder de knoppen schoon te maken. 

Vriendin’s favoriet

Met deze Pella doeken ben je nooit meer lang bezig met het schoonmaken van je ramen, spiegels, tegels, afzuigkap etc. Je maakt ze nat, wringt ze uit, veegt het af en je bent klaar! Je hoeft niet droog te vegen en af ​​te vegen.Bevat geen metaaldeeltjes en is geschikt voor alle, zelfs hoogglans oppervlakken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Aldi, Apartment Therapy
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.