Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax had eerder werk kunnen maken van Kroes: 'Tot vandaag geen reactie gehad'

Door onze sportredactie

AZ-algemeen directeur Robert Eenhoorn stelt dat het vooral aan Ajax te wijten is dat Alex Kroes niet eerder dan 15 maart aan zijn werkzaamheden als algemeen directeur bij de Amsterdammers begint. Volgens Eenhoorn bleef het stil na een voorstel van AZ aan de raad van commissarissen van Ajax.

Ajax maakte op 2 augustus bekend dat Kroes door de raad van commissarissen werd voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van de club, als opvolger van Edwin van der Sar. Daarbij werd een concurrentiebeding over het hoofd gezien, waardoor Kroes niet direct, maar pas op 15 maart aan zijn werkzaamheden kan beginnen.

"We hebben van het concurrentiebeding van twaalf maanden, 6,5 maand gemaakt", legt Eenhoorn uit bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ajax betaalt ook 50.000 euro aan de foundation."

Op het moment dat Kroes AZ inlichtte naar Ajax te zullen vertrekken, gingen beide clubs met elkaar in gesprek. "Toen hebben wij aangegeven hoe wij het zagen. Dat het ons niet om het geld ging, maar om iets anders."

"Dat vond hij (Pier Eringa, de inmiddels vertrokken rvc-voorzitter van Ajax, red.) een goede richting en vroeg ons of we de zaken op papier konden zetten. Dat hebben we de volgende dag netjes gedaan. Tot op de dag van vandaag hebben we daar geen reactie op gehad."

Eenhoorn benadrukt dat geld niet de doorslaggevende factor is. "Het gaat niet alleen om het bedrag van AZ naar Ajax. Het gaat erom hoe je met elkaar omgaat."

Dat Kroes tóch eerder dan 15 maart begint bij Ajax, sluit Eenhoorn niet helemaal uit. "Ajax moet aan tafel komen. Laat ze zich maar melden als ze het belangrijk vinden."

Momenteel is Jan van Halst tijdelijk en titulair benoemd als directeur algemene zaken van Ajax, tot het moment waarop Kroes begint aan zijn werkzaamheden.

Lees meer over:

Ajax AZ Eredivisie