Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tegendemonstranten bij klimaatactie op A12

Opnieuw klimaatactivisten op en bij de A12 vandaag

In Den Haag is de A12 vandaag voor de 23ste dag op rij geblokkeerd door klimaatactivisten. Er is veel politie aanwezig, ook omdat er een tegendemonstratie plaatsvindt.

Net als gisteren zijn er honderden betogers, onder meer van Extinction Rebellion. Rond het middaguur liepen er demonstranten de Utrechtsebaan op.

Ook enkele tientallen tegendemonstranten hebben zich verzameld in de buurt van de A12. De politie houdt een groep mensen in de gaten die is verzameld ter hoogte van de Esso aan het begin van de Utrechtsebaan.

Via sociale media was onder de naam 'Kick out the Rebellions' opgeroepen tot een tegendemonstratie van mensen die "de demonstraties zat" zijn.

Op het moment dat de klimaatactivisten de weg op liepen, gingen tientallen tegendemonstranten ook die kant op, zegt een verslaggever van Omroep West. Later verspreidde de groep zich.

Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag heeft de marathonacties op de snelweg verboden. De eerste achttien dagen werden de demonstranten tegengehouden ter hoogte van het Malieveld en was de weg vaak relatief snel weer vrij.

Sinds afgelopen woensdag was er in eerste instantie nauwelijks politie te zien, volgens de burgemeester omdat de politie-inzet elders nodig was, en konden de blokkeerders doorlopen de tunnelbak in. Pas later in de middag kwam de politie in actie om mensen weg te halen.

Gisteren was de politie weer wel direct massaal aanwezig bij het protest. Een waterkanon werd ingezet om de demonstranten nat te spuiten. In twee uur tijd werden bijna 600 actievoerders aangehouden, onder wie ook een aantal Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation.