Netherlands

Ziekenhuis in Dordrecht neemt weer nieuwe coronapatiënten op

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht neemt sinds het middaguur weer nieuwe coronapatiënten op. „De noodgedwongen opnamestop van 24 uur voor deze categorie patiënten heeft net voldoende ruimte gecreëerd om de zorg aan nieuwe patiënten verantwoord te kunnen hervatten”, laat het ziekenhuis weten.

Het ziekenhuis maakte maandag bekend 24 uur lang geen nieuwe coronapatiënten meer op te nemen, behalve in acuut levensbedreigende situaties. Alle coronabedden waren bezet en er was te weinig personeel om een nieuwe corona-afdeling te openen.

Doordat er een etmaal geen nieuwe coronapatiënten zijn bijgekomen en herstelde patiënten zijn vertrokken, komen er nu maximaal 10 van de 35 coronabedden vrij.

„De situatie blijft uitermate kwetsbaar. Het aanhoudende ziekteverzuim onder zorgpersoneel als gevolg van coronabesmetting maakt het onmogelijk om boven het aantal van 35 coronabedden uit te stijgen”, aldus het Dordtse ziekenhuis.

Hoeveel coronapatiënten er in de voorbije 24 uur elders moesten worden geholpen die anders naar het Albert Schweitzer ziekenhuis waren gekomen, is nog niet bekend.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding is het opnemen van patiënten elders in de regio goed verlopen. Volgens een woordvoerster is er besloten om op te schalen in de regio zodat er meer bedden voor Covidpatiënten bijkomen.

Football news:

Hetzelfde doel maandag in de Euro 1960 finale: zag de bal niet vliegen in het net, en zegt dat hij niet het recht had om niet te scoren
De achternaam Van maandag verscheen per ongeluk door een dronken persoon. Dit gebeurde na de afschaffing van de lijfeigenschap
Messi is de enige in de top 5 van de Europese competities die niet scoort na 10 keer in een kampioenschap dit seizoen
Lampard op 3-1 Met Leeds. Op een andere dag hadden we 5-6
Koeman op 1:2 met Cadiz: de stemming was niet zo goed. Verloren door een fout is het moeilijk om deze nederlaag te verklaren. Daarvoor speelden we goede wedstrijden. We waren niet erg goed in de eerste helft. In de tweede, Barcelona speelde beter, maar we verloren door een fout die u niet verwacht van ons team. Ongelooflijk. Het is niet toegestaan na een dergelijke indiening door te gaan [out]. We hebben gemist door gebrek aan concentratie. De stemming van vandaag was niet al te goed, niet alleen voor de verdedigers. Als we zonder de bal spelen, missen we agressiviteit. Misschien missen we hierdoor iets. Deze nederlaag is een grote stap in de strijd voor de titel. Het is teleurstellend, maar je moet het accepteren. 12 punten achter een sterk team als Attico is veel
Mbappe scoorde zijn 100e goal voor PSG en deelt de vierde plaats in de goalscoring lijst van de club. Dit doel was de 100e voor de 21-jarige Fransman voor de Paris club. Nu neemt Mbappe de vierde plaats in de lijst van scorers in de hele geschiedenis van Parijs met Dominique Roshto. Edinson Cavani (200 goals), Zlatan Ibrahimovic (156) en Pedro Pauleta (109). De statistieken van
Als kind speelde maandag met kousen met stro of blikjes stoofpot. En hij vertelde mijn moeder dat hij gaat naar tennis