Netherlands

Zet je avond in vuur en vlam met deze vegetarische BBQ-tips

Een maaltijd bereiden op gloeiende kolen is en blijft een populaire bezigheid op zomerse avonden. En dan kan een kipspiesje, burger of worstje natuurlijk niet ontbreken. Hoe je dat doet als je vegetariër bent of gewoon af en toe wat minder vlees wilt eten? Nou, zo!


VIVA samen met De Vegetarische SlagerDe tijd dat de barbecue bestond uit vlees, vlees en vlees ligt wel zo’n beetje achter ons. Meestal is er wel ergens een salade te vinden of gaat er een maiskolf de kolen op. Maar een BBQ volledig zonder vlees? Dat zien we toch (nog) niet vaak. Terwijl het mischien nog wel lekkerder is, zéker als je de volgende tips ter harte neemt.

Vleesliefhebbers opgelet

Met de recepten van BBQ-koning Jord Althuizen overtuig je zelfs de echte vleesfanaten van het feit dat een barbecue zonder dierlijk vlees net zo’n groot succes is. Het idee dat je alleen kunt barbecueën met vlees van dieren is een cliché dat Jord graag doorbreekt. Hij doet dat met de producten van De Vegetarische Slager. De worstjes (Little Willies), burgers (mc2 Burgers) en kipburgers (Bofkipburgers) van het merk zijn qua smaak en structuur niet te onderscheiden van dierlijk vlees. Dat komt omdat de producten gemaakt zijn door vleesliefhebbers, voor vleesliefhebbers. Proberen? Check zijn recept voor de Berliner Bratwurst sandwiches hieronder.

BBQ recept van Jord Althuizen: Berliner Bratwurst sandwiches

Berliner Bratwurst vegetarisch

Deze hotdogs met extra groentecrunch zijn onweerstaanbaar. En met de zelfgemaakte koolsalade krijgt de Bratwurst een zomerse twist.

Ingrediënten:
• 4 Bratwursten van De Vegetarische Slager
• 1 el zonnebloemolie
• 80 g (vegan) gruyèrekaas, geraspt
• 4 el gebakken uitjes
• 2 el bieslook, in ringen
• 4 hotdogbroodjes

Mosterdmayonaise
• 5 el Hellmann’s (Vegan) Mayonaise
• 3 el grove mosterd
• 2 tl agavesiroop

Gegrilde-spitskoolsalade
• ½ spitskool, in kwarten
• 1 witte ui, in dikke plakken
• 2 el zonnebloemolie
• 2 el peterselie, fijngehakt

Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot 200°C.

Meng voor de mosterdmayonaise de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de spitskool en witte ui met olie en gril deze aan beide kanten tot de groenten zacht zijn en een mooie grillstreep hebben. Laat even afkoelen, hak de spitskool en ui in grove repen, meng met 2 eetlepels van de mosterdmayo en breng op smaak met zout en peper.

Strijk de Bratwursten rondom in met olie en gril rondom op de BBQ. Snijd de broodjes van bovenaf in en vul met de salade. Plaats hierop de Bratwursten en leg de broodjes op een rookhoutplank of hittebestendige plaat. Verdeel de (gruyère)kaas erover en plaats kort in de BBQ (met deksel) zodat de kaas smelt. Verdeel er de mosterdmayonaise, uitjes en bieslook over.

Groenten laten zich graag grillen

Als je het hebt over groenten op de BBQ kan eigenlijk alles. Rooster een prei, pof een aardappel of gooi een hele pompoen tussen de kolen. Beetje feta erop en wat chilipeper en je hebt een heerlijk gerechtje. Ook kool doet het goed op de BBQ. Witte kool, rode kook, spitskool, bloemkool. You name it. Smeer ze in met olie of (vegan) boter en ze krijgen een heerlijke textuur en rooksmaak na een paar minuten boven de kolen.

Een salade als tegenhanger

Maak als je gaat barbecueën altijd een lekkere salade voor erbij. Dat is fijn als tegenhanger van al het machtigs dat je gaat eten en bovendien een welkome afwisseling. Hou het licht en laat vlees achterwege. Er zijn genoeg lekkere saladerecepten voor bij de BBQ te vinden online.

Nog veel meer leckere BBQ recepten

Jord heeft nog veel meer heerlijke en creatieve BBQ recepten ontwikkeld waar geen dier aan te pas is gekomen. Zo is er de Bofkipburger Lousiana en de Oozy Woozy Double Cheese mc2 Burger. Bekijk alle vega(n) BBQ recepten – gemaakt met de producten van De Vegetarische Slager – en overtuig jezelf, je vrienden en je familie.

Football news:

Bartomeu zal de wedstrijd tegen Ferencvaros missen vanwege de begeerte van een familielid. De voorzitter van de Barca wil naar de wedstrijd met Real Madrid. De president van Barcelona, Josep Bartomeu, zal de Champions League wedstrijd van vandaag tegen Ferencvaros missen. De 57-jarige manager zal niet naar de wedstrijd kijken vanuit de VIP box in het kamp Nou, omdat hij contact had met een familielid die het coronavirus had. Bartomeu ' s eerste PCR test voor COVID-19 was negatief. De Catalaanse President hoopt op 24 oktober in het stadion te kunnen verschijnen tijdens de Clasico met Real Madrid. Om dit te doen, moet hij slagen voor de tweede test en een negatief resultaat krijgen. Op 1 en 2 November komt de Raad van bestuur van Barca bijeen om de kwestie van een motie van wantrouwen tegen Bartomeu te bespreken. Het vereiste aantal handtekeningen is al verzameld. Het is mogelijk dat Barca niet genoeg geld heeft om hun salaris te betalen. Het is geen virus, het is een management leugen.Econoom over de financiën van de club
Liverpool en Manchester United behoren tot de clubs die een Europese Premier League willen oprichten. Volgens Sky Sports zijn Liverpool en Manchester United hierbij betrokken. Het nieuwe toernooi zal in 2022 van start gaan en ze willen het midden van het seizoen houden onder auspiciën van de FIFA. Verwacht wordt dat er 18 teams aan zullen deelnemen. Ongeveer een dozijn clubs uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, waaronder Barcelona, Attico, Real Madrid, Bayern München, PSG en Juventus, zijn al gevraagd over hun mogelijke deelname aan het toernooi. Vijf Engelse clubs zullen aan het project kunnen deelnemen. Er zij op gewezen dat deze kwestie reeds is besproken door vertegenwoordigers van Manchester City, Tottenham, Chelsea en Arsenal. Er wordt momenteel naar investeerders gezocht. Het kan een JP Morgan Bank zijn. Het bedrag dat nodig is om de Europese Premier League te creëren is 4,6 miljard pond. De FIFA en de UEFA weigerden commentaar te leveren op deze informatie. Voorheen begonnen Liverpool en Manchester United een project van radicale vernieuwingen in het Engelse voetbal. Hun voorstellen omvatten onder meer het verlagen van de Premier League van 20 naar 18 teams, het annuleren van de League Cup en de FA super Cup, het veranderen van de financieringsstructuur en het toekennen van extra geld aan de Engelse voetbalbond (EFL). Er wordt ook voorgesteld de top-6 clubs en Everton, Southampton en West ham een speciale status te geven die hen in staat stelt elk besluit over de Premier League te aanvaarden of te verwerpen. De bond heeft dit initiatief al verworpen
Thibaut Courtois: real wil de Champions League winnen en La Liga
Tiago en Matip trainden vandaag niet met Liverpool. Ze zullen waarschijnlijk niet Spelen Ajax
Griezmann zal niet terugkeren naar Attico vanuit Barcelona
Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
De rivaal Krasnodar heeft een slimme coach: hij is bevriend met jonge sterren, werkte zelfs met Dembele, vertrouwde het centrum van het veld toe aan een 16-jarige