Netherlands

WTCR verplaatst seizoensfinale naar Aragon

WTCR

4 minuten geleden Aangepast: 46 seconden geleden

Tom Coronel in actie op Motorland Aragon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van

Het laatste raceweekend van de FIA World Touring Car Cup zal over twee weken worden verreden op het Spaanse Motorland Aragon. Zo heeft organisator Eurosport Events vandaag bekendgemaakt.

Het WTCR-seizoen zou over twee weken eigenlijk af worden gesloten op de Italiaanse Adria Raceway. Vanwege het coronavirus hebben noodzakelijke werkzaamheden aan het circuit echter vertraging opgelopen, waardoor het circuit niet op tijd gereed zal zijn om over twee weken de toerwagens van de WTCR te kunnen ontvangen.

Spaanse double-header

Als gevolg zal de WTCR voor de seizoensfinale om logistieke redenen uitwijken naar het Spaanse Motorland Aragon, waar ook dit weekend al gereden wordt. Het WTCR-seizoen wordt daarmee afgesloten met een dubbel raceweekend op het Spaanse circuit.

"We moesten op zeer korte termijn met de FIA een alternatief plan verzinnen, dus ik kan Motorland Aragon alleen maar dankbaar zijn voor deze oplossing", aldus organisator Francois Ribeiro. 'Al onze teams en leveranciers zullen hier hun materiaal laten staan, zodat het reizen door landen die in een lockdown zitten wordt geminimaliseerd."

Ook PURE ETCR verhuist mee

Net als de WTCR zal ook de eerste demonstratierace van de PURE ETCR – de nieuwe elektrische toerwagenklasse – over twee weken worden verreden in Aragon.

Football news:

Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League
Barcelona eerste ooit Champions League penalty schop in 5 opeenvolgende rondes
Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB