Netherlands

Windmolenfaal: nieuwe windturbines staan al maanden stil vanwege ‘ingewikkelde elektronica’

De verrijking van het Nederlandse landschap met megalomane windturbines gaat gestaag door, ondertussen blijkt ook dat deze afgrijselijke dingen vaak genoeg niet leveren wat ons beloofd is. De windturbines in Nieuwleusen waren bedoeld als energie-opwekkers, maar de afgelopen maanden hebben de wieken nog geen enkele keer gedraaid. De reden: de elektronica is te ingewikkeld. 

Opnieuw blijkt maar weer wat een megasucces windenergie in Nederland is. Op papier klinkt het keer op keer veelbelovend: we hebben in Nederland geen tekort aan een harde wind, dus windenergie klinkt maar al te veelbelovend. In de praktijk zien we toch wel een ander beeld ontstaan, als ons energienetwerk het niet aankan, dan blijkt de elektronica zélf te ingewikkeld te zijn.

De Stentor laat namelijk weten dat de bedrading van de nieuwe windmolens in Nieuwleusen zo ingewikkeld zijn, dat de bouwer de apparaten nog niet aan de praat heeft kunnen krijgen. Al maandenlang staat dus een miljoenenproject stil, omdat men gewoon niet snapt hoe de technologie werkt. Het meest trieste van allemaal is nog wel dat leveranciers natuurlijk geld willen zien voor het leveren van de goederen. Dus men is het project al aan het terugbetalen terwijl er nog nul rendement van de windturbines is gekomen:

“Maar ondertussen is de financiële teruglevering aan onze investeerders wel begonnen. Die afspraken hebben we nu eenmaal gemaakt.”

We horen het Frans Timmermans vaak genoeg zeggen: ‘groen is de toekomst’. Nou, op deze manier wordt de groene toekomst onze economische ondergang. Nieuwleusense inwoners hebben overigens meebetaald aan dit project – 285 inwoners hebben 450.000 euro aan leningen uitbesteed aan het project. Ondertussen zitten ze dus al maanden te kijken naar windmolens die stilstaan. Fijn beeld wel…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Helaas zijn dit soort verhalen niet de uitzondering, want als het te hard waait dan draaien vele windmolens ook niet. Al die groene alternatieven, zoals windmolens en warmtepompen, blijken keer op keer technologieën te zijn met nog te veel gebreken. Alternatieven op fossiele brandstoffen zijn natuurlijk altijd welkom, mits het natuurlijk wel werkende alternatieven zijn.

Football news:

Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona