Netherlands

Wielrenner Van Aert voelt pijn over twee zilveren medailles

Foto: ANP

Na de tijdrit was ook in de wegrace van de WK wielrennen in Imola één man sterker dan Wout van Aert. De Belg baalde zichtbaar voor de camera van Sporza. “De tweede plaats is pijnlijk. Ik had de benen. Na vrijdag komt dit opnieuw hard aan.” Na de Italiaan Filippo Ganna was het nu de Fransman Julian Alaphilippe die topfavoriet Van Aert van het goud afhield.

Van Aert was omringd door een sterke Belgische ploeg die volledig in zijn dienst reed. “Ik moet de jongens bedanken. Ik had ze graag iets meer gegeven. Maar Julian had superbenen. Ik wist dat, als alles bij elkaar zou blijven op de slotklim, ik een hele goede kans zou hebben om hier te winnen. Maar hij pakte in die laatste honderden meters bergop net een gaatje en we kregen het niet meer dicht.”

Op de vraag of de Sloveen Primoz Roglic, een van de andere vier renners in achtervolging op Alaphilippe, in die slotfase niet iets meer werk had kunnen doen voor zijn ploeggenoot bij Jumbo-Visma hield Van Aert zich op de vlakte. Het WK is een landenwedstrijd, maar het ploegbelang is normaal gesproken nooit ver weg. “Ik denk dat Primoz zijn beste beentje heeft voorgezet”, klonk het zuinig.

Football news:

Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca