Netherlands

Wiebes: veerkracht van de economie is goed

Foto: ANP

De laatste raming van het Centraal Planbureau (CPB) over de Nederlandse economie laat volgens minister Eric Wiebes van Economische Zaken vooral de “positieve boodschap” zien dat de “veerkracht van de economie goed is”.

Verder hecht de bewindsman niet zoveel waarde aan de ramingen. “Het is een hele precieze raming over een hele onzekere toekomst”, zegt Wiebes erover. “Het is geen reden om de vlag uit te hangen.”

“Als we dat virus onder controle weten te krijgen, dan kan het ook weer snel beter gaan. Dat is een positieve boodschap”, aldus de minister. Alles hangt volgens hem nu af van hoe het met het virus verder gaat. “Laat het vaccin maar gauw komen.”

Het CPB denkt dat de economie volgend jaar met 2,8 procent groeit, tegen een eerder geraamde 3,2 procent. De werkloosheid loopt in 2021 op tot boven de 6 procent, raamt het Planbureau. Er zal dan een lichte stijging van de koopkracht te zien zijn.

Football news:

Karavaev op de Eredivisie: de fans zijn gewend aan goals. Ook al verloor het team 2:3, Ze zijn blij dat Zenit verdediger Vyacheslav Karavaev, die eerder voor Vitesse speelde, sprak over de Nederlandse fans. De Nederlandse media vonden Vitesse onder Slutsky bijna het meest defensieve team. Ja? We hebben goed gescoord. Een ander ding is dat Leonid Viktorovich probeerde om een spel te bouwen in de verdediging, zodat minder, Dit is normaal. Daar zijn de fans gewend aan doelpunten, en zelfs als het team plotseling verloor, maar de score is 2:3, zijn ze blij omdat ze de doelpunten zagen scoren. Zelfs ik kon het niet begrijpen! Na 3:3 met PSV, was iedereen blij, lovend over ons
Mourinho over het ontslag van Lampard: voetbal is wreed, vooral de moderne
Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham
Mourinho op de dubbele Ntombela: hij is erg creatief. Een van degenen die weet hoe het spel te scherpen
Atalanta en Sevilla zijn het eens geworden over de overdracht van Gomez. De middenvelder vliegt naar Spanje op dinsdag