Netherlands

Wereldvreemd Amsterdam stelt ambtenaren voor andere woorden te gebruiken voor ‘homohuwelijk’ en ‘gaypride’: ‘Niet inclusief genoeg’

Aan de doorgeslagen gekkigheid komt geen einde in Amsterdam. De gemeente heeft een handleiding vol met inclusieve taaltips gegeven aan haar ambtenaren. De gemeente is van mening dat ambtenaren woorden zoals ‘homohuwelijk’ – ‘trouwen voor mensen van gelijk geslacht’ – en ‘Gay pride’ – ‘Amsterdam pride’ – liever niet meer gebruiken. Dit soort woorden zouden niet ‘inclusief’ genoeg zijn. 

De gemeente Amsterdam lijkt de intersectionliteit compleet te hebben omarmd en in alle lagen van het stadsbestuur te willen implementeren. Amsterdam moet en zal de belichaming zijn van ‘inclusiviteit’ – althans, de woke-definitie hiervan. Ambtenaren hebben een ‘handreiking voor respectvolle en inclusieve communicatie’ gekregen. En nee, het staat niet vol met normale omgangsnormen zoals mensen met ‘u’ aanspreken of iets dergelijks. Het staat vol met woke-gebrabbel. Zelfs woorden zoals homohuwelijk en de gay pride zijn niet langer meer inclusief.

De gemeente lijkt haast wel een gedachtepolitie te gaan worden met dit soort ‘taaltips’. Ook de Stichting De Roze Leeuw denkt er het zijne van: “De woorden “homohuwelijk” en “gaypride” zijn voortaan verboden voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam. Is hier sprake van homofobie of doorgeslagen gekkigheid?”

De Amsterdamse gemeente besteedt belachelijk veel tijd én energie aan dit soort nutteloze handleidingen, terwijl ondernemers in Amsterdam verschrikkelijke tijden achter de rug hebben, een flink deel van de binnenstad leeg is komen te staan door de coronacrisis, houdt het stadsbestuur zich liever bezig met het taalgebruik van zijn ambtenaren. Om de vraag van De Roze Leeuw te beantwoorden: dit is natuurlijk doorgeslagen gekkigheid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Iedere keer als men denkt dat het niet erger kan in Amsterdam komen ze met dit soort ridicule beleidsveranderingen of adviezen aan. Denken ze nu echt de homofobie hiermee te kunnen aanpakken? Zo ja, dan zit het stadsbestuur vol met dwaallichten. Beter kan men de tijd en energie in projecten steken die wel gaan werken, zoals meer blauw op straat.

Football news:

Bale zal ongeveer twee maanden missen. Hij zal niet spelen voor November
Salah verdient een van de grootste salarissen in de Premier League. Ik heb medelijden met Mo als het kampioenschap gelijk staat met Alisson en Van Dijk. Carragher op Liverpool
Ander Herrera: Messi ontspant niet, zelfs niet tijdens het rondo. Dat is waarom hij is de beste voor 15 jaar
Gian Piero Gasperini: Miranchuk is geen topspeler van Atalanta, maar hij kan er wel een zijn
De president van het Legioen-Dynamo over de onderhandelingen met Khabib: we lieten de kwestie voor de winter. Hij weet dat we hopen en wachten op hem
Mino Raiola: De Ligt kan in de zomer van Club veranderen. Maar hij en Romagnoli kunnen samen voor Juve spelen
Tuchel betaalde voor de operatie voor het kind van zijn huishoudster in Parijs en kocht haar een huis voordat ze PSG verliet Chelsea hoofd coach Thomas Tuchel hielp de huishoudster die zijn huis in Parijs in de gaten hield voordat ze PSG verliet