Netherlands

Welkom bij de eeuwige oppositie: “GroenLinks zinspeelt op samenwerking met PvdA, SP en D666”

Jesse Klaver, de leider van GroenLinks, denkt dé troef in handen te hebben om Nederland te redden van de ‘rechtse’ VVD en CDA. Daarom is Klaver een campagne begonnen opdat de linkse partijen elkaar niet zullen afvallen gedurende de verkiezingscampagne. “We moeten samen optrekken tegen rechts”, aldus Klaver, die daarnaast ook nog even aangaf dat hij dolgraag een coalitie zou willen sluiten met de PvdA, SP en D66.

Als het aan Klaver ligt, maken we binnenkort plaats voor “het meest progressieve kabinet van deze eeuw”. Dat wil zoveel zeggen als: Meer windmolens, meer immigranten, nog hogere gemeentelijke belastingen, en eigenlijk is de hele lijst van minpunten zo’n beetje oneindig.

Toch denkt Klaver dat hij Nederland kan redden door een alliantie aan te gaan met de PvdA, SP en D66. Waarschijnlijk ziet u nu al voor u wat voor een tranentrekkende en hartverscheurende toekomst ons land dan tegemoet zal gaan.

Klaver deed zijn uitspraken overigens bij het verkiezingscongres van GroenLinks in de Rotterdamse Ahoy. U weet wel: Dat was dezelfde locatie als waar Forum voor Democratie haar partijprogramma presenteerde alvorens de partij uiteen stortte. Overigens heeft het FVD zichzelf inmiddels weer herpakt, maar als de vooruitzichten eensgezind zijn is het nog maar de vraag of Jesse Klaver en zijn GroenLinks deze afgeroepen vloek op zichzelf zullen overleven.

PvdA
Na het onoverkomelijke vertrek van PvdA-leider Lodewijk Asscher noemde de nieuwe lijsttrekker van de sociaaldemocraten, Lilianne Ploumen, het vandaag “ondenkbaar” om zonder GroenLinks of de SP in een kabinet te stappen. Maar sorry mevrouw Ploumen: Uw partij was inzake de toeslagenaffaire net zo fout als de VVD en het CDA. Het is waarschijnlijk moeilijk te bekroppen, maar het was NIET de schuld van ‘rechts’.

Football news:

Atletico controleerde de eerste helft van de derby dankzij Simeone ' s gedurfde plan. Toen werd het spel geopend, en Casemiro ' s spurts redde Real Madrid
Laporta op Messi: Barcelona is een familie. Ik hoop dat dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de beste speler in de geschiedenis blijft bij de club
Manchester derby in een verlaten stad: fans in plaats van spelers ontmoeten hun auto ' s, Zinchenko geeft een Interview in het Russisch, Sulscher breekt de serie Pep
Laporta op verkozen president van Barca: de club moet opnieuw gelukkig en economisch duurzaam
Liverpool heeft niet gewonnen op Anfield in 8 opeenvolgende competitiewedstrijden voor het eerst sinds 1952
Pioli over Milaan: we zijn er trots op dat we een jong team hebben, maar we hebben stabiliteit nodig
Laporta werd opnieuw president van Barcelona. Onder hem, de club won 6 trofeeën in 2009