Netherlands

Wekdienst 6/3: Catshuisoverleg over de maatregelen • Eerste dance-event met publiek

Goedemorgen! Vandaag wordt er in het Catshuis weer overlegd over de corona-aanpak. Vandaag vergaderen het Catshuisoverleg, over de coronamaatregelen. Niet op zondag dus, maar de persconferentie is ook een dag eerder: komende maandag.

Het weer: na een koude nacht verloopt de dag in het zuiden vrij zonnig. Richting het noorden en noordoosten zijn er meer wolken en daar valt misschien ook een lokale bui. Het wordt vanmiddag 6 of 7 graden.

Weer 6 maart Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het RIVM heeft deze winter officieel geen enkel geval van griep vastgesteld. De verklaring is dat de ziekte door de coronaregels buiten de deur wordt gehouden. Bij steekproeven in huisartsenpraktijken bleek van de mensen met griepklachten, niemand griep te hebben.

Het RIVM waarschuwt wel dat de cijfers door de pandemie vertekend zijn, omdat veel huisartsen hun werk hebben aangepast vanwege corona. Ook worden de meeste mensen met griepklachten niet bij de huisarts getest, maar in een teststraat van de GGD's.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het NOS radiodebat én het RTL-debat zitten erop. Herman, Marleen en Xander analyseren hoe de lijsttrekkers het deden. En de partijprogramma's zijn doorgerekend, maar niet iedereen komt er goed van af. Je ziet het allemaal in Rondje Binnenhof #6:

Football news:

Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler
Laporta op Messi bij Barca: Leo is de beste ter wereld. Ik ben ervan overtuigd dat hij wil blijven
Messi, Pique en Busquets wonnen de Spaanse beker voor de 7e keer en herhaalden het record van ex-spits Atletische Gainsa