Netherlands

Wekdienst 16/6: Biden ontmoet Poetin • Vmbo-scholieren krijgen examenuitslag

Goedemorgen! Aan het eind van zijn Europese trip ontmoet de Amerikaanse president Biden zijn Russische collega Poetin, in het Zwitserse Genève. En vmbo-scholieren krijgen hun examenuitslag, bijna een week na de meeste andere leerlingen.

Eerst het weer: overdag schijnt de zon voluit. In de middag ontstaan her en der enkele stapelwolken. Door een zwakke tot matige zuidoostenwind is het in de middag met 27 tot 31 graden zeer warm tot tropisch heet. Aan zee is er kans op een verkoelende zeebries. Vanavond is het lang zomers warm.

Weerplaza

Wat heb je gemist?

Israël heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hamas-doelen in Gaza, meldt persbureau Reuters. Dat gebeurde nadat vanuit het gebied brandballonnen waren opgelaten die brandschade aanrichtten op velden in het zuiden van Israël.

In Gaza-Stad waren na middernacht het geluid van drones en explosies te horen, meldt de BBC. Volgens de Israëlische strijdkrachten voerden straaljagers aanvallen uit op militaire complexen van Hamas in Khan Yunis en Gaza-Stad. Het Palestijnse nieuwsagentschap WAFA meldde dat er materiële schade is veroorzaakt maar dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Het geweld over en weer volgt op een 'vlaggenmars' in Jeruzalem. Duizenden Israëlische ultranationalisten trokken gisteren door de straten van het bezette Oost-Jeruzalem. De mars werd door Palestijnse groepen gezien als een provocatie

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Iedere dag praten we je in exact 2 minuten en 21 seconden bij over de afgelopen speeldag op het EK voetbal 2021. Met deze keer:

EK in 2'21: vol stadion, Frans Duijts en Wales op herhaling? Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Football news:

Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière
Pavel Nedved: Ronaldo is een garantie voor doelen, een bijzonder waardevolle speler. Juve is wedden op hem