Netherlands

Warm en nat weekend op komst, maandag lokaal 20 graden

Hoge temperaturen (voor oktober)

16 minuten geleden Aangepast: 13 minuten geleden

Beeld ter illustratie. Beeld © iStock

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een mooie uitsmijter zo aan het eind van oktober. Het regent, miezert en waait, maar koud is het niet. Vandaag en ook dit weekend kan je de winterjas thuislaten: de temperaturen kunnen oplopen tot 17 graden.

"Morgen is het warm, met zon en worden temperaturen verwacht van rond de 16 of 17 graden. Pas in de avond gaat het regenen", zegt meteoroloog bij Buienradar Maurice Middendorp.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

"In de ochtend is er nog een beetje bewolking, maar daarna komt de zon vanuit het zuiden ons land binnen", zegt Middendorp. Zondag blijft het zacht, al kunnen we dan wel regen verwachten. "En een stevige wind. Die blijft tot maandag."

20 graden

Maandag wordt het ook nog lekker warm voor de tijd van het jaar: ondanks de regen en bewolking, kan het lokaal in Limburg 20 graden worden. "Maar zonder zon", tempert Middendorp de verwachtingen.

Spanje mag weer naar buiten: 'Binnen zag ik de zon niet eens'

Eerder maakten wij deze video over Spanje, waar de Spanjaarden na zeven weken lockdown weer een aantal uur naar buiten mochten.

De reden dat het nu nog zo warm is, heeft te maken met de warme lucht uit Spanje die onze kant opkomt. "De oorzaak is de wind uit het zuiden. Het zijn hoge temperaturen, zeker voor oktober", zegt Middendorp. Deze warme dagen behoren dan ook tot de uitzonderlijke gevallen.

Dinsdag wordt het een stuk frisser. "Het wordt dan rond de 11 of 12 graden, met wat zon erbij. Eind volgende week worden dezelfde temperaturen verwacht, met een mooi zonnetje en weinig wind."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij

Football news:

Suller over de wedstrijd met Istanbul: Dit zijn De Kampioenen van Turkije, het zal moeilijk zijn
Gasperini over de nominatie voor de beste coach van het jaar award: als we Liverpool verslaan, misschien krijg ik een paar stemmen
Julian Nagelsmann: Leipzig wil PSG Het Laatste gevoel geven dat ze het hebben over
Tuchel Pro Champions League: wedstrijd met Leipzig-de finale van onze groep
Antoine Griezmann: het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Ik heb genoeg van Barcelona, Antoine Griezmann heeft z ' n Interview met Movistar aangekondigd. In het bijzonder zal de Fransman spreken over zijn relatie met de Catalaanse striker Lionel Messi. Ik heb niet meer opgetreden sinds de presentatie [op de dag dat ik lid werd van Barca]. Zoals ik die dag al zei, Ik wil niet buiten het veld spreken, maar erop. Dat ben ik. Voetbal spelen is waar ik het beste in ben. Maar het is tijd om alles op zijn plaats te zetten. Er zijn veel dingen verzameld. Ik heb er genoeg van Diario Sport citeerde Griezmann als gezegde. Moe om de oorzaak van alle problemen te zijn.Het was luidruchtig rond Messi en tijdens de pauze voor de nationale ploegen-Griezmann' s voormalige agent liep over
West Brom keeper op brunu ' s penalty: je moet niet springen voor de kick
Brugge coach op de wedstrijd met Borussia: als je alleen verdedigt, heb je een betere kans om te verliezen