Netherlands

Wakker Dier: ‘Nog geen hitteplan om leed in de vee-industrie te voorkomen’

Wakker Dier: ‘Nog geen hitteplan om leed in de vee-industrie te voorkomen’

Afbeelding: Harry Heuts

Op de eerste tropisch hete dag van het jaar ligt er nog altijd geen hitteplan om dieren in de vee-industrie te beschermen tegen hoge temperaturen, waarschuwt Wakker Dier. „Vandaag branden miljoenen dieren weg in stallen en in weiden zonder schaduw”, aldus de dierenwelzijnsorganisatie.

Demissionair landbouwminister Carola Schouten komt volgens de organisatie begin juli met een hitteplan. Wakker Dier wil daar in ieder geval drie maatregelen in hebben: een schaduwplek voor elk dier, een maximale temperatuur van 27 graden in de stal en een verbod op transport boven de 27 graden. „Bij warm zomerweer is het voor de dieren in de vee-industrie moeilijk om af te koelen. Oververhitting leidt tot stress, gezondheidsproblemen en overlijden”, aldus de dierenorganisatie.

Wakker Dier roept iedereen op waakzaam te zijn voor hitteleed en hier melding van te doen. „Bij Meldpunt Hitteleed kunnen mensen een melding doen van bijvoorbeeld dieren in de brandende zon zonder schaduw, of vrachtwagens vol dieren op een tropische dag.”

Lees ook: Komende dagen tropisch warm en kans op eerste hittegolf, RIVM waarschuwt voor smog

Football news:

Medaille stand van de Olympische Spelen-2020: de Britten nog steeds verslaan Rusland, en China vertraagd met goud
PSG zijn de laatste mensen die de Champions League winnaar willen zien. Het hoofd van de Raad van Commissarissen van Eintracht Frankfurt, Philip Holzer, sprak over de situatie op de transfermarkt
Ronaldo zal spelen tegen Barcelona in de Joan Gamper Cup
Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro
Tiago arriveerde op de Liverpool locatie zonder te herstellen van een blessure