Netherlands

Wade en Wright overtuigen, Petersen door na mooi gevecht

EK Darts

8 minuten geleden Aangepast: 18 seconden geleden

James Wade Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Op dag drie van het European Darts Championship is het James Wade gelukt om door te dringen tot de halve finale door William O’Connor te verslaan. Naast Wade gaan ook Peter Wright en Devon Petersen naar de laatste vier.

Wade meedogenloos op de dubbels

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen William O’Connor en James Wade. Beide mannen gingen scorend erg goed van start, maar het was ‘The Machine’ die in de eerste sessie ook ijzersterk was op de dubbels. Mede door een snelle break ging de Engelsman met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in.

Na de pauze mocht ‘The Magpie’ aan de tweede sessie beginnen om terug te komen in de wedstrijd. Ondanks dat Wade een paar pijlen miste op de dubbel, kon de man uit Ierland niet voorkomen dat hij voor een tweede keer een break om de oren kreeg. O’Connor wist dus ook de tweede sessie niet te winnen en keek dus tegen een grotere achterstand aan: 7-3.

Wade, de winnaar van de European Championship van 2018, kon de halve finale al ruiken. Hij bleef geconcentreerd spelen en kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. Mede omdat O’Connor er geen geloof meer in had, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en werd het uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning: 10-4.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Offday voor Van Duijvenbode: Nederlander verliest van Clayton

Wright maatje te groot voor West

In de derde kwartfinalewedstrijd stonden Peter Wright en Seve West tegenover elkaar. ‘Simply’ ging goed van start met een 13-darter, maar zag Wright langszij komen en zelfs breaken. West wist te voorkomen dat ‘Snakebite’ voor een tweede keer kon breaken door een knappe 121-finish te gooien: 3-2.

De Schot was echter niet onder de indruk en opende na de pauze met een 10-darter. West kon in eerste instantie nog aardig aanhaken bij Wright, maar door een paar missers op de dubbel stond hij uiteindelijk toch twee breaks achter. Gelukkig wist de Engelsman, voor de tweede pauze, één break weg te werken: 6-4. 

Na de tweede pauze leek het publiek invloed te hebben op het verdere verloop van de wedstrijd. West irriteerde zich aan het geschreeuw uit het publiek en miste een paar dubbels. ‘Snakebite’ kwam daardoor weer op een voorsprong van twee breaks. West kon nog enigszins terugkomen door het gooien van een 112-finish, maar de huidige wereldkampioen schakelde nog even een tandje erbij en won de wedstrijd uiteindelijk met 10-6.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wright via Price naar kwartfinale

Petersen bereikt halve finale

De laatste partij was er een tussen de Zuid-Afrikaan Devon Petersen en de Engelsman Ian White. White wist gisteren overtuigend te winnen van Michael van Gerwen, maar begon nu wat stroef. Petersen scoorde erg goed en kreeg meerdere kansen om te breaken, maar liet dat na en zo ging ‘Diamond’ Ian White met een voorsprong de eerste pauze in: 3-2.

Wat voor de pauze niet lukte, gebeurde na de pauze wel. Alleen was het niet Petersen, maar White die de eerste break plaatste. De drie opvolgende legs gingen ook allemaal tegen de darts in. White gooide een mooie 128-finish, maar ‘The African Warrior’ had direct een antwoord klaar met een 107-finish. Petersen hield daarna als enige zijn eigen leg en trok daarmee de stand gelijk: 5-5. 

Tot nu toe lukte het Petersen niet om op voorsprong te komen. Dat lukte hem uiteindelijk wel door in leg nummer dertien, tevens een break, een fenomenale 143-finish te gooien. Deze break wist hij ook te verzilveren en daarmee was White kapot gespeeld. De Engelsman kwam er niet meer aan te pas en Petersen won verdiend met 10-6.

Miniatuurvoorbeeld

EK Darts

Toernooicenter EK Darts 2020

Football news:

Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League
Barcelona eerste ooit Champions League penalty schop in 5 opeenvolgende rondes
Bijna zwanger betekent niet zwanger. Dit is Tuchel 's metafoor over PSG' s kansen voor de Champions League play-offs: we leggen uit hoe ze zich aanpassen aan Manchester United en RB