Netherlands

Waarom hebben we nog steeds geen nieuwe regering?

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wie wil met wie de nieuwe regering van Nederland vormen? Daar wordt door politici al maanden over gepraat. En het is nog een hele klus.

Het is vreselijk ingewikkeld.

Mark Rutte, VVD

Vandaag zijn leiders van zes politieke partijen opnieuw op bezoek geweest bij de informateur. Dat is iemand die moet uitzoeken welke partijen samen kunnen werken.

Na de verkiezingen kijken partijen die veel stemmen hebben gekregen of ze met elkaar in een nieuwe regering willen. Dat heet de formatie.

Om de plannen goed uit te voeren willen ze steun van een meerderheid van de Tweede Kamer, minstens 76 van de 150 politici daar.

Omdat niet één partij zo groot is, moeten meerdere partijen met elkaar samenwerken.

Over dat samenwerken is dus veel gedoe. Het lukt politici maar niet om het met elkaar eens te worden.

De vorige keer duurde het 225 dagen voor er een nieuwe regering was. Dus we hebben nog wel even, maar het is dit keer wel een hele ingewikkelde puzzel.

Xander van der Wulp, politiek verslaggever

Voorlopig weten de partijen dus nog niet uit wie er mee gaat doen in een nieuwe regering. Tot die tijd blijft de oude regering haar werk doen.

Football news:

Jamie Carragher: als Liverpool niet versterkt, zal het moeilijk zijn om de stad van de top te gooien. En laten we niet vergeten Chelsea en Manchester United
Messi zal niet trainen met Barca totdat hij een contract ondertekent
Juventus tekent Santos voor Caio Jorge. Salaris-1,5 miljoen euro plus bonussen
Allegri op Juve: Ronaldo is vol enthousiasme. Dybala heeft een spierprobleem. Kulusevski moet worden toegevoegd
Nedved over Locatelli: Juve beschouwt haar aanbod eerlijk en goed
Koeman op 3-0 met Stuttgart: een geweldige wedstrijd van Barca tegen een sterk team. We zijn op de goede weg
Mkhitaryan wil concurreren met Roma voor de scudetto: er zal niets meer over zonder trofeeën aan het einde van zijn carrière